2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

PAÜ'de bilim kampı başladı

PAÜ'DE BİLİM KAMPI BAŞLADI

TÜBİTAK ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) işbirliğiyle 'Bilim Dünyasına Yolculuk' projesi kapsamında ilk kez Denizli'de bir 'Yaz Bilim Kampı 'düzenleniyor.

Denizli'deki ilköğretim okulları 5'inci sınıftan mezun olan ve not ortalaması 4.70 üzerinde olan öğrencilerin ücretsiz olarak katıldığı kamp, 10 kız-10 erkek öğrenciden oluşan 20 kişilik gruplar halinde, dört dönem şekilde programlandı.

TÜBİTAK Proje Yürütücüsü PAÜ Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Esin Turan Güllaç, bu projeyle her öğrenciye bilimin eğlenceli bir ortamda öğrenilmesini amaçladıklarını söyledi. Güllaç, "Bu sayede öğrencilerin bilimsel olgularla ilgili, düzeylerine uygun eğitim ortamlarında merak duyguları, araştırma istekleri ve yaratıcılıklarının geliştirmesine katkı getirilecektir. Alanlarında uzman bilim insanları tarafından bizzat sunulacak eğitimler ile öğrencilerin bilim insanını tanımaları, gözlemlemeleri ve çalışma şartları konusunda da bilgilenmelerine fırsat sağlanacaktır" dedi.

Yaz Bilim Kampı'nın ilk gününde kampüs alanını gezen öğrenciler, daha sonra Temiz Enerji Evi ve Deprem Araştırma Laboratuvarı'nı ziyaret etti. Enerji ve deprem konularında detaylı bilgi veren akademisyenler, öğrenciler tarafından gelen soruları cevapladı. Yaz Bilim Kampı, 31 Temmuz tarihine sona erecek.

PAÜ'DE BİLİM KAMPI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2010 Salı 14:52:01
Güncelleme :6 Temmuz 2010 Salı 15:49:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?