2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

PAÜ'de edebiyat buluşmaları başladı

PAÜ'DE EDEBİYAT BULUŞMALARI BAŞLADI

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), P.E.N Yazarlar Derneği ve DESAV tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen 'Edebiyat Buluşmaları' başladı. Türkiye'nin tanınmış yazarları tarafından gerçekleşecek buluşmaların ilk konuğu Yazar Adnan Binyazar oldu. PAÜ Kongre Kültür Merkezi'nde gerçekleşen söyleşiye, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Konuşmasında bilgi aktarımına dayalı öğretimin bir kaptan diğer kaba su aktarmaya benzediğini belirten Adnan Binyazar, bu şekilde öğretilen bilgilerin, insan için bilgi hamallığından başka bir şey olmadığını söyledi. Yazmanın bir aşk olduğuna değinen Binyazar, yazının türüne bakılmaksızın içinde mutlaka duygu olması ve insan ruhuna hitap etmesi gerektiğini ifade etti. Söyleşide, kendi hayatından kesitleri konuklarla paylaşan Yazar Adnan Binyazar, söyleşinin ardından katılımcılardan gelen soruları yanıtlayıp kitaplarını imzaladı.

'Edebiyat Buluşmaları' iki önemli yazar Semih Gümüş ve Ömer Türkeş'in katılacağı söyleşiyle devam edecek. 21 Ekim'de PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak söyleşi saat 15.30'da başlayacak.

PAÜ'DE EDEBİYAT BULUŞMALARI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2010 Cuma 16:56:05
Güncelleme :8 Ekim 2010 Cuma 17:06:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?