2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

PAÜ'de 'enfeksiyon' sempozyumu

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı ile Türk Hastane İnfeksiyonları ve Kontrolü Derneği tarafından ''Hastane İnfeksiyonlarında Korunma Sempozyumu' düzenlendi.

PAÜ Tıp Fakültesi'nde düzenlenen sempozyumun açılış konuşmasını Prof. Dr. Hüseyin Turgut ve Türk Hastane İnfeksiyonları ve Kontrolü Derneği Başkanı Sercan Ulusoy yaptı.

Açılış konuşmasının ardından, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Doç. Dr. Bilgin Arda, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Doç. Dr. Şaban Esen, Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Doç. Dr. Serkan Öncü ve PAÜ Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyelerinden ve Yrd. Doç. Dr. Şerife Akalın konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Toplantıda hastane enfeksiyonlarından korunmada yapılması gerekli önlemler tartışıldı. Sempozyuma hastanede görev yapan öğretim görevlileri, asistanlar ve hemşirelerin yanı sıra merkez ve ilçelerdeki devlet hastanelerinde görev alan uzman hekimler, İnfeksiyon Kontrol Hekimleri ve İnfeksiyon Kontrol Hemşireleri ve diğer hemşireler katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 18:01:30
Güncelleme :20 Ocak 2009 Salı 18:10:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?