2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

PAÜ'de estetik kalp ameliyatı

MEMEALTI CİLT KESİSİ İLE ESTETİK KALP AMELİYATI

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim üyesi Doç.Dr.İbrahim Gökşin, küçük kesilerden kalp ameliyatı olarak bilinen minimal invaziv cerrahi yöntemlerinin daha az travma oluşturması, hastanede kalış süresini kısaltması sebebiyle hastalar tarafından tercih edildiğini söyledi.

Bu tür avantajlar nedeniyle son yıllarda kalp cerrahisinde gittikçe artan bir popülarite kazandığını belirten Doç.Dr. İbrahim Gökşin, PAÜ'de hem kız çocuklarda hem de erişkin bayanlarda meme dokusuna zarar vermeden memealtı cilt kesisi kullanılarak yapılan minitorakotomi ile kalp kapak operasyonlarının ve bazı doğumsal kalp hastalıklarının cerrahi tedavisinin başarıyla uygulandığını söyledi.

Son olarak Doç.Dr.İbrahim Gökşin, Yrd.Doç.Dr.Bilgin Emrecan, Dr. Kadir Saçkan, Dr.Serkan Girgin ve Anestezi ve reanimasyon doktoru Doç Dr. Ercan Gürses'ten oluşan cerrahi ekip 20 yaşındaki hastanın kalbindeki deliği bu yöntemle başarıyla kapattıkları belirtildi. Doç.Dr. Gökşin sağ submammaryan minitorakotomi insizyonun tamamen meme altında kalan insizyon hattının bayan hastalarda kozmetik açıdan daha üstün olduğunu belirtirken, aynı zamanda bu yöntemin daha az enfeksiyona neden olduğunu ve hastanede kalış süresini de kısalttığını belirtti.

MEMEALTI CİLT KESİSİ İLE ESTETİK KALP AMELİYATI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 11:30:02
Güncelleme :20 Ocak 2010 Çarşamba 13:38:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?