2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

PAÜ'de matematik şenliği

PAÜ'DE 2. MATEMATİK ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) 2. Matematik Şenliği yapıldı.

PAÜ Eğitim Fakültesi tarafından organize edilen şenliğe Prof. Dr. Hasan Hilmi Hacısalihoğlu katıldı.

Engin Aksel Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinliğe PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zafer Sınık, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Göçgün, akademisyenler ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan şenlik, Pamukkale Üniversitesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Çok Sesli Korosu'nun verdiği mini konserle devam etti.

Daha sonra Prof. Dr. Hasan Hilmi Hacısalihoğlu'nun biyografisinin konu edildiği slayt gösterisi sunuldu. Şenliğin açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Göçgün, matematiğin dayandığı temel unsurun felsefe olduğunu belirterek, bilimsel olarak matematiğin her alanda yer aldığını kaydetti. Göçgün, bu yıl ikincisi düzenlenen şenlikle birlikte öğrencilerin matematiğe biraz daha yakınlaşacağına inandığını söyledi.

İnsanlığa şaşırtıcı deneylerin 250 yıl öncesine kadar dayandığını ifade eden Prof.Dr. Hasan Hilmi Hacısalihoğlu, 1835'lerden itibaren Faraday'dan Newton'a ünlü matematikçilerle matematiğin gelişimini özetledi. Aynı zamanda Atatürk'ün en büyük matematikçilerden biri olduğuna da değinen Prof.Dr. Hacısalihoğlu, "Atatürk geometrik terimleri Türkçeye çevirerek üçgen, açı gibi kavramları öğrenmemiz konusunda önemli çalışmalar yapmıştır" dedi. Konuşmaların ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zafer Sınık, ünlü matematikçi Prof. Dr. Hasan Hilmi Hacısalihoğlu'na çiçek takdim etti.

PAÜ'DE 2. MATEMATİK ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2010 Pazartesi 17:41:00
Güncelleme :10 Mayıs 2010 Pazartesi 18:31:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?