7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

PAÜ'de Rektörlük için 3 isim Köşk'te

DENİZLİ'de, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü'nün belirlenmesi için yapılan seçimlerde en fazla oyu alan Tıp Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, 2'nci en çok oyu alan Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Necdet Ardıç ve oylamada 5'inci olan Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Bülent Topuz'un isimleri, atamayı yapması için Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e bildirildi. Oylamada 3'üncü olan Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ender Düzcan'a ise YÖK vize vermedi.

2 Şubat 2007 tarihinde yapılan YÖK Genel Kurulu'nda, seçimlerde en fazla oyu alan 6 adayla mülakat yapıldı ve adaylardan Tıp Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Necdet Ardıç ve Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Bülent Topuz aday olarak belirlenerek isimleri Köşk'e gönderildi.

Pamukkale Üniversitesi'nde 16 Şubat'ta yapılan rektörlük seçimlerinde 9 öğretim üyesi aday olmuştu. Şeçimde Prof. Dr. Hüseyin Bağcı 156, Prof. Dr. Necdet Ardıç 114, Prof. Dr. Ender Düzcan 96, Prof. Dr. Hasan Erdoğan 51, Prof. Dr. Bülent Topuz 33 ve Prof. Dr. Önder Göçkün 19 oy almış ve isimleri YÖK'e gönderilmişti. YÖK Genel Kurulu, en çok oyu alan ilk iki aday olan Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve Prof. Dr. Necdet Ardıç'ı bildirirken, üçüncü sırada yer alan Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ender Düzcan'a vize vermedi. YÖK, Prof. Dr. Düzcan yerine 5'inci sırada yer alan Prof. Dr. Bülent Topuz'u Cumhurbaşkanı'na sunulacak üç ismin arasına aldı.

Pamukkale Üniversitesi'nde gerçekleştirilen seçimle belirlenen sıralamanın YÖK Genel Kurulu'nda değiştirilmesi şaşkınlık yarattı. Cumhurbaşkanı Sezer, kendisine sunulan 3 isimden birini Pamukkale Üniversitesi Rektörü olarak atayacak. Sekiz yıldır Rektörlük yapan Prof. Dr. Hasan Kazdağlı'nın görev süresi 15 Şubat'ta sona erecek.
hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2007 Çarşamba 12:45:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?