3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

PAÜ'de sanat üzerine söyleşi

PAÜ'DE SANAT ÜZERİNE SÖYLEŞİ

Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi ve Sanat Eleştirmeni Prof. Dr. Kaya Özsezgin, 'Sanat Üzerine' adlı söyleşide geçmişten bugüne sanatı anlattı.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Fakültesi Engin Aksel Konferans Salonu'nda gerçekleşen söyleşiye Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Göçgün, akademisyen ve öğrenciler katıldı. Söyleşiye başlamadan önce yoğun bir kalabalığı karşısında bulan Prof. Dr. Kaya Özsezgin, gördüğü ilgi karşısında büyük memnuniyet duyduğunu kaydetti. Türkiye'de sanat eğitiminin her geçen gün yaygınlaştığını belirten Prof. Dr. Özsezgin, üç büyük kentin dışında 80'li yıllardan sonra güzel sanatlar eğitimi veren yerlerin ciddi anlamda arttığını kaydetti.

Türkiye'de sanat eğitiminin 150 yıla yakın bir geçmişinin olduğunu ifade eden Prof.Dr. Özsezgin, "Günümüzde sanat öğrenmeye karşı büyük bir ilgi var" diye konuştu. Sanatçı olmanın gerekliliklerine değinen Prof. Dr. Özsezgin, "Bu işin eğitimini alan ve diplomasını eline alan herkes sanatçı olamaz. Sanatçı olmak isteyen kişinin büyük özveri göstermesi gerekiyor. Kafa yapısıyla, duyarlılığıyla çalışkanlığıyla kendini yetiştirmesi, bu işe gönül vermesi şarttır" diye konuştu.

PAÜ'DE SANAT ÜZERİNE SÖYLEŞİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2010 Çarşamba 14:24:00
Güncelleme :27 Ekim 2010 Çarşamba 20:21:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?