2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

PAÜ'lü gençler kendi işini kuracak

PAÜ'LÜ GENÇLER KENDİ İŞİNİ KURACAK

Pamukkale Üniversitesi ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen toplantıda girişimci öğrencilere Genç Girişimciliği Geliştirme Programı tanıtılırken, eğitim sonunda başarılı olan 30 öğrencinin 4 bin TL. hibe, 40 bin TL. faizsiz kredi almaya hak kazanacağı belirtildi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İnan Özer, KOSGEB PAÜ TEKMER Müdürü Ahmet Tütüncü, Girişimcilik Uzmanı Demir Çulhacı ve çok sayıda öğrenci katıldı.Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İnan Özer, girişimciliğin gelişmekte olan ülkeler açısından önemli bir kavram olduğunu belirterek, Denizli ve Pamukkale Üniversitesi'nin Türkiye'de girişimcilik potansiyelinde önemli özelliklere sahip olduğunu söyledi.

Türkiye genelinde bir çok üniversitede genç girişimcilere yönelik toplantılar düzenlendiğini ifade eden KOSGEB Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi Müdürü Ahmet Tütüncü ise üniversite öğrencilerine kendi işlerini kurmaları için bir fırsat sunduklarını kaydetti. Öğrencilerin 66 saatlik bir eğitim programından geçmesi gerektiğini vurgulayan Tütüncü, "Öğrencilere anket ve formlar dağıttık. Bunlar inceledikten sonra mülakata çağıracağız. Eğitim sonunda başarılı olan 30 öğrenciye 4 bin TL. hibe, 40 bin TL. faizsiz kredi imkanı sunacağız" dedi.

Girişimcilik Uzmanı Demir Çulhacı da girişimci öğrencilere alacakları eğitim konusunda bilgiler verdi. Çulhacı, öğrencilere iş fikri geliştirme, proje yönetimi, pazarlama planı, üretim planı, finansal plan, iş planını hazırlanması gibi bir çok konuda eğitim vereceklerini söyledi.

PAÜ'LÜ GENÇLER KENDİ İŞİNİ KURACAK
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 14:52:04
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 15:25:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?