6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

PAÜ'ye uluslararası belge

PAÜ'YE ULUSLARARASI BELGE

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Magna Charta Universitatum'a üyelik belgesini aldı.

Pamukkale Üniversitesi'nin Magna Charta Universitatum'da belirtilen akademik özgürlükler, üniversite özerkliği, üniversiteler arası bilgi paylaşımı, kültürel değişim ve üniversitelere ait problemlerin çözümünde, Magna Charta Observatory ile işbirliği yapacağı, bu anlaşmaları hayata geçirmek için çalışmalara devam edeceği belirtildi. PAÜ Rektörü Fazıl Necdet Ardıç'ın İtalya'da katıldığı törenle imzalanan Magna Charta Universitatum, 79 ülkeden 721 üniversite tarafından imzalandı. Türkiye'den Pamukkale Üniversitesi dahil 23 üniversitenin imzaladığı belgede, insanlığın geleceğinin üniversitelerde yapılan kültürel, bilimsel ve teknik gelişmelere bağlı olacağı ifade edilirken, sürekli eğitime üniversitelerin destek olmasının önemli olduğu kaydedildi.

Pamukkale Üniversitesi vizyonunun Magna Charta Universitatum'un ilkeleri ile çakıştığını belirten Rektör Fazıl Necdet Ardıç, bu belge ile vizyonun uluslararası anlamda garanti edildiğini belirtti. Rektör Ardıç, Pamukkale Üniversitesi'nde eğitim ve araştırma faaliyetlerinde üniversite yaşamının temel ilkesi olan özgürlük ilkesiyle hoşgörü ve diyalog ortamının canlı tutulduğunu söyledi.

Magna Charta ilkelerinin uygulanmasında belli prensiplere özel itina göstermek gerektiğini ifade eden PAÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Selçuk Toprak ise bilimin ilerlemesi için bilginin ve yayınların karşılıklı değişimini, ortak proje uygulamalarını vazgeçilmez unsurlar olarak gören Pamukkale Üniversitesi'nin bilim elçisi uygulamasını başlattığını kaydetti.

PAÜ'YE ULUSLARARASI BELGE
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2011 Çarşamba 15:01:03
Güncelleme :12 Ocak 2011 Çarşamba 16:53:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?