2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Pazar garantili kurs

Denizli'de Kimse Yok Mu Derneği ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) tarafından 'Yaprak ve Top Mantar Yetiştirme Kursu açılacak. Kursu başarı ile bitirip üretime geçen kursiyerlerin ürettiği mantarların, dernek ve üniversite aracılığı ile pazarlanacağı belirtildi.

İnsanlara kriz ortamında yeni iş alanları bulmak için kurslar düzenlediklerini belirten Kimse Yok Mu Derneği Denizli Şube Müdürü Mahmut Aydoğan, PAÜ Mantar Araştırma Enstitüsü ile birlikte açacakları kursun bir hafta süreceğini ve kursiyerlere günde 4 saat eğitim verileceğini söyledi.

Kursta mantarın yetiştiği sostan, üretilen mantarlardan yapılabilecek, tatlı, turşu ve yemek çeşitlerine kadar her konunun işleneceğini kaydeden Aydoğan, kursiyerlerin yetiştirdiği mantarların da pazarlamasını sağlayacaklarını söyledi.

Besin değeri çok yüksek olan mantarın yetiştirilmesinin kolay, pazarının da açık olduğunu ifade eden Aydoğan, "Derneğimize her gün onlarca kişi yardım alabilmek için geliyor. İşsiz kaldığını söyleyip bizden iş istiyorlar. Biz de bu insanlara balık yemesini değil, balık tutmasını öğretmek istedik. PAÜ ile yaptığımız görüşmeler sonunda, işsiz ve herhangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımıza yönelik mantar yetiştiriciliği kursu açmaya karar verdik" dedi.

Kurs'un 23 Haziran ile 27 Temmuz tarihleri arasında, 36 saati teorik, 30 saati de pratik olmak üzere 66 saat olacağı, kursa katılmak isteyenlerin Kimse Yok mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Denizli Şubesi'ne başvurabilecekleri kaydedildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 18:39:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?