7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Pazarcı esnafının yer isyanı

Denizli’de Terziler ve Dokumacılar Odası’na üye pazarcı esnafı, belediyenin pazar yerlerinde 5 metrekare yer göstermesine tepki göstererek, valilik önünde toplandı.

 Oda başkanlarının Vali Şimşek’le görüşerek sorunlarının giderileceği sözünü alması üzerine grup, olaysız şekilde dağıldı.

Denizli Belediyesi’nin semt pazarlarında başlattığı 5 metrekare yer uygulaması, seyyar pazarcıların tepkisine neden oldu. Uygulamaya tepki gösteren esnaf, Terziler Odası Başkanı Atalay Coza ve Dokumacılar Odası Başkanı Mesut Kuruoğlu ile yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Valilik önünde toplandı. Polis geniş güvenlik önlemleri alırken, Oda başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, Vali Gazi Şimşek’i makamında ziyaret ederek belediyenin yer uygulamasıyla ilgili şikayetlerini dile getirdiler. Kurban Bayramı öncesinde böyle bir uygulamanın esnafı zor duruma düşürdüğünü belirten Terziler Odası Başkanı Atalay Coza, "Abimizsin, babamızsın diyerek sıkıntılarımızı anlatmaya geldik. Pazarda yer 5 metrekareye düşerse, bir tuhafiyecinin satış yapması mümkün değil. Yerel yönetimler bu tür kararları alırken, bizlerden de görüş alsalar sıkıntı yaşanmazdı. Önümüz bayram, bu insanlar geçimlerini nasıl temin edecekler" dedi.
Vali Gazi Şimşek ise, "Böyle bir sıkıntıyla ilk defa karşılaşıyorum, ilk defa sizlerden duyuyorum. Vali olarak bu kanunu inceleyeceğiz. Mağduriyet varsa giderilmesi için belediye ile görüşeceğim" diye konuştu.

Esnaflar, Vali Gazi Şimşek’in konuyla ilgili inceleme başlatma sözü üzerine valilik önünde toplu fotoğraf çektirip olaysız şekilde dağıldı.

denizli
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 17:52:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?