3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Pazarcıya bağırma yasağı

Denizli'de, pazaryerlerinde düzeni sağlamak için pazarcıların bağırarak satış yapması yasaklandı. Manavlar ve Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Ali Erbeyi, pazaryerlerinde düzeni sağlamak için pazarcıların bağırmasını yasakladıklarını belirtti.

Erbeyi, "Pazarcıların birbiri arasındaki kavgayı, alkollü bir şekilde satış yapmasını önleyecek, bu tür hareketlerde bulunan pazarcıları uyaracağız. Pazarcılar alınan bu kararlara uymazlarsa, tezgahlarını kapatacağız. Eğer yine uymazlarsa ruhsatlarını iptal edeceğiz. Daha düzenli pazaryerleri oluşturarak, vatandaşların rahatça alışveriş edebileceği pazaryerleri oluşturacağız. AB'ye uyum yasası normlarında birer modern pazaryerleri inşa edeceğiz" dedi. Denizli merkezde 24 pazaryerinin, ilçelerde de 20 pazaryerinin bulunduğunu ifade eden Erbeyi, "Modern 10 pazaryerini değişik bölgelere kurarak, vatandaşları sokak ara yeri pazarlarından kurtaracağız" şeklinde konuştu.

Başkan Erbeyi, yaptıkları uygulamayla vatandaşların daha taze, temiz ve hijyenik şartlarda alışveriş yapmasını amaçladıklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2005 Salı 16:41:10
Güncelleme :16 Ağustos 2005 Salı 16:45:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?