3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Pazaryerleri kurayla belirlendi

Denizli Belediyesi'nin hizmete sunduğu Fatih ve Mehmet Akif Ersoy kapalıpazaryerindeki dükkan ve tezgahlar için kura çekildi.


Fatih ve Mehmet Akif Ersoy Kapalı pazaryerlerindeki dükkan ve tezgahların 10 yıllığına kiralanması için Fatih Kapalıpazaryeri toplantı salonunda kura çekildi.


Noter huzurunda gerçekleşen kuraya, Denizli Belediye Başkan Vekili Osman Zolan, başkan Yardımcılarından Mustafa Ünal ile çok sayıda pazarcı esnafı katıldı.
Başkan Yardımcısı Zolan, kurada daha önce bu mahallelerde pazarcı esnafı olanların mağdur edilmemesine azami özen gösterildiğini söyledi.

Yapılan her işte Denizli'de yaşayan insanlara en iyi ve en kaliteli hizmeti verebilmeyi hedeflediklerini kaydeden başkan vekili Zolan, "Denizli Belediyesi olarak bu bölgelerimizdeki vatandaşlarımızın ibrçok ihtiyacını karşılamayı istedik. Artık pazaryerleri sadece pazaryerleri değil, o bölgenin çeşitli etkinliklerinin ve çocukların eğitim ihtiyacının karşılanması şeklinde planlandı" dedi.

Fatih kapalı pazaryerinde 14 şarküteri, 2 köfteci, 2 çaycı ve 2 balıkçı olmak üzere 20 dükkan, 10 kavafiye, 46 tuhafiye, 92 manav, 18 hırdavat ve 10 bakkaliye olmak üzere 176 tezgah bulunuyor. Mehmet Akif kapalı pazaryerinde ise 1 çaycı, 1 balıkçı, 8 şarküteri, 6 bakkaliye ve 1 köfteci olmak üzere 17 dükkan, 27 tuhafiye, 4 kavafiye, 7 hırdavat ve 53 manav olmak üzere 91 tezgah bulunuyor.

Kurada yeri tespit edilen pazarcı esnafı, belediyeyle anlaşma yapması durumunda 10 yıllığına dükkan için 10 bin lira tezgah içinde 5 bin lira para ödeyecek. Denizli Belediyesi, pazarcı esnafının mağdur edilmemesi için 3 farklı ödeme kolaylığı getirdi. Pazarcı esnafı, tutarı 50 eşit taksitle, 1 ay içinde ödemesi durumunda yüzde 25 indirimle yada 1 yıl içinde öderse yüzde 15 indirimle kirayı ödeyebilecek.

İha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 15:01:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?