3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

PKK'lılara tepkiler artıyor

ŞEHİT AİLELERİ YAĞMUR ALTINDA EYLEM YAPTI

Terör örgütü PKK üyesi 34 kişinin bir süre önce Silopi'den yurda girişlerinde yaşananlara tepkiler devam ederken, Denizli'de şehit aileleri şiddetli yağmura rağmen eylem yaptı.

Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şubesi üyesi şehit yakınları, bugün Delikliçınar Meydanı'nda toplandı. Ellerinde Türk bayraklarıyla slogan atan grup, şiddetli yağmura aldırmadan protestolarını sürdürdü.

Şehit anneleri ellerine aldıkları çocuklarının fotoğraflarıyla eyleme destek verdi. İstiklal Marşı'nı okuyan şehit yakınları terör örgütü aleyhine sloganlar atarken, bir şehit annesi, "Benim oğlum bir şehit, bir asker. Ben geride kalan çocuğumun sorduğu soruya cevap veremiyorum" diyerek feryat etti.

Eylemde basın açıklamasını okuyan Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şubesi Başkanı Mehmet Emin Öztürk, Silopi'den yurda giren teröristlerin terörist değil, savaştan galip çıkan asker gibi karşılanmasının kabulünün mümkün olmadığını söyledi. Teröristlerin Türkiye'ye girişlerinde teröristbaşı Öcalan'ın gönderdiğini söyledikleri halde bu sözlerin ifade zabıtlarında olmamasının kendilerini üzüntüye boğduğunu belirten Öztürk, şehit aileleri ve gazilere madalyaları atmalarını düşünmemelerini, çünkü bu madalyaları Türkiye Cumhuriyeti'nin verdiğini söyledi.

Basın açıklamasının ardından şehit aileleri ellerinde bayraklar ve şehit fotoğraflarıyla Gazi Bulvarı'nda bir süre yürüyerek slogan attı.

ŞEHİT AİLELERİ YAĞMUR ALTINDA EYLEM YAPTI
ŞEHİT AİLELERİ YAĞMUR ALTINDA EYLEM YAPTI
ŞEHİT AİLELERİ YAĞMUR ALTINDA EYLEM YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2009 Cumartesi 15:16:05
Güncelleme :31 Ekim 2009 Cumartesi 17:54:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?