3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Polise kameralı şapka!

TRAFİK POLİSİNE İTİRAZ ŞANSI KALMADI

Denizli Emniyet Müdürlüğü Bilgi İşlem Şubesi tarafından geliştirilen ve Destek Göz ismi verilen projeyle, bundan sonra trafik polisleri ile sürücüler arasında yaşananlar saniye saniye kaydedilecek.

Denizli Emniyet Müdürlüğü Bilgi İşlem Şubesi tarafından geliştirilen sistemle, polis ve sürücüler arasında yaşananlar görüntülü ve sesli olarak kaydedilecek. Yaklaşık dört saat kayıt yapabilme özelliğine sahip olan Destek Göz ile gece çalışmalarında ışıklı kayıp yapabilme imkanı olduğu belirtildi. Trafik polislerinin, şapkalarının ön kısmına takarak yapacakları işlem ve sürücülerle yaptıkları konuşmaların kaydedilmesi ile sürücüler ve polisler arasında yaşanacak tartışmaların önüne geçilmesi planlanıyor.

Denizli Emniyet Müdürü Atilla Çınar, özellikle trafik polislerinin görev yaparken değişik ithamlara maruz kaldığını belirterek şunları söyledi: "Bu ithamlar neticesinde polise yönelik, hem hukuki hem adli yönden soruşturma açılıyor. Ancak, bu ithamlarla ilgili polisin haklılığını ortaya koyacak kanıtları sunmakta güçlük çekiyoruz. Bunun için arkadaşlarımızla birlikte yaptığımız çalışmalar neticesinde, çağın gerektirdiği teknolojik imkanlardan yeteri kadar yararlanamadığımızı tespit ettik. Bu çerçevede bilgi işlem şubemize bir talimat verdik ve bir çalışma başlatmalarını istedik."

Bilgi işlem merkezinin bu çalışmayı üç dört aydır sürdürdüğünü belirten Atilla Çınar, sözlerine şöyle devam etti: "Bunun kullanım ve işletme hakkını da Denizli Emniyet Müdürlüğü olarak aldık. Arkadaşlarımızla birlikte bu uygulamayı başlattık. Şu ana kadar 10 tane yapıldı. Bunun maliyetini tamamen Denizli Valiliği ve İl Özel İdare Müdürlüğü karşıladı. Umuyorum ileride bu tip çalışmalar yaygın hale gelecek. İçişleri Bakanlığı'na konuyu intikal ettirdik. Bakanlığımızdan uygun görüş geldiği taktirde kullanmaya başlayacağız."

Denizli Emniyet Müdürü Atilla Çınar cihazla ilgili kullanım hakkını aldıklarını sözlerine ekledi.

TRAFİK POLİSİNE İTİRAZ ŞANSI KALMADI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2010 Salı 17:34:04
Güncelleme :5 Mayıs 2010 Çarşamba 16:27:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?