3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Polonya ile ticari işbirliği artacak

POLONYA İLE TİCARİ İŞBİRLİĞİ ARTACAK

Polonya'nın Ankara Büyükelçiliği Ticaret ve Yatırım Geliştirme Bölümü Ticaret Müsteşarı Michal Mierzwa, Denizli Ticaret Odası'nı ziyaret etti.

Başkanlık makamında gerçekleştirilen ziyarette, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İmran Eraslan, Yönetim Kurulu üyesi Ali Önal, Kaynak Grup Pazarlama Temsilcisi Ümran Kurşuncu Kadıoğlu ile Oberon Marka ve Patent sahibi Serdar Bilgiç hazır bulundu. Denizli Ekonomisi hakkında bilgiler veren Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Denizli'nin Türkiye'nin 8. büyük ekonomisine sahip olduğunu, tekstil başta olmak üzere mermer, kablo, metal ve cam sanayi gibi sektörlerin şehrin önde gelen faaliyet alanları arasında bulunduğunu söyledi. Polonya ile varolan ticareti daha da arttırmak istediklerini ifade eden Başkan Özer, Polonya ile benzer ürünler alıp sattıklarını ancak Denizli'de jeotermale dayalı termal enerji ve seracılık gibi alternatif sektörler üzerinde çalışmalar yürüttüklerini, bu kapsamda Polonya ile işbirliğine hazır olduklarını belirtti. Polonyalı yatırımcıları Denizli'ye davet eden Özer, Polonya ile ticari ilişkileri arttırmak istediklerini sözlerine ekledi.

Dışa açılım politikası ve alternatif sektör çalışmalarını yakından takip ettiği için Denizli Ticaret Odası'nı ziyaret ettiğini dile getiren Müsteşar Michal Mierzwa ise "Birbirimizin potansiyelinden yararlanalım" dedi. Polonya Ekonomisi hakkında bilgiler de veren Mierzwa, Avrupa'da krizden etkilenmeyen tek ülke olduklarını, son dönemde iç dinamiklerini harekete geçirerek yüzde 2 büyümeyi başardıklarını ifade etti. Mierzwa, Polonya'da yatırım yapacak firmalar ve Polonyalı firmalarla ticari ilişki içine giren Türk firmalar için her türlü desteğe hazır olduğunu belirterek, Polonya'da daha fazla Türk yatırımcısının olmasını istediklerini, güçlü sektörleri bulunan Denizli'den de ülkelerinde yatırımcıların olmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

POLONYA İLE TİCARİ İŞBİRLİĞİ ARTACAK
İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2010 Perşembe 10:57:00
Güncelleme :3 Haziran 2010 Perşembe 11:50:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?