2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Polonyalı müşteşar Denizli'de

Polonya'nın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı ve Ticaret Yatırım Geliştirme Bölüm Yetkilisi Michal Mierzwa, Denizli Ticaret Odası'nı (DTO) ziyaret etti. DTO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer ve diğer yetkililer ile yapılan görüşme sırasında özellikle Denizli ve Türkiye ile Polonya'nın ticaret hacmi, iş, yatırım ve ticaret potansiyelleri hakkında karşılıklı bilgi alış verişinde bulunuldu.


DTO Başkanı Necdet Özer, konuk büyükelçi müsteşarına Denizli ekonomisinin yapısı ve belli başlı sektörlere ilişkin bilgi vererek Polonya'ya yapılan ihracatın 2001 yılı başından itibaren olumlu bir seyir izlemeye başladığını söyledi. DTO kayıtlarına göre, 2007 yılında Denizli'nin Polonya'ya yaptığı ihracat tutarının 1 milyon 96 bin 890 dolar olduğunu belirten Özer, ihraç edilen ürünlerin defne yaprağı, kuruyemiş, kekik, demir çelik, haşhaş, havlu, bornoz ve diğer tekstil ürünlerinden oluştuğunu söyledi.
2008 yılının ilk yarısına gelmeden bu rakamın 1 milyon 259 bin 351 dolara ulaştığını ifade eden DTO Başkanı Necdet Özer, her geçen gün artan bir hızla Polonya ile ticaret hacminin artmasından memnun olduklarını anlattı. Konuk Müsteşar Michal Mierzwa ise tekstilde Çin ve Hindistan faktörleri sebebiyle Polonya'da Türk firmaların rekabet şanslarının az olacağını belirterek, özellikle tekstil dışındaki sektörler olan gıda, tarım ürünleri, elektronik, makine ve teknolojik ürünlerde iş yapma kapasitesinin daha fazla olacağını tahmin ettiğini söyledi. Michal Mierzwa, Polonya'nın AB üyesi olması nedeniyle karşılıklı iş birliğinde Türk firmalara bir avantaj oluşturabileceğine dikkat çekti.

..
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 17:42:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?