2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Profesörün baz zaferi

Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Celal Şimşek, avukat gibi çalışarak evinin yanındaki apartmanda bulunan baz istasyonuna karşı başlattığı hukuk mücadelesini kazandı. Şimşek, imza vererek davasına destek olan mahalle sakinlerine de teşekkür etti."Bu konuda desteğe ihtiyacı olana yardımda bulunuruz" dedi

DENİZLİ Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Şimşek, avukat gibi çalışarak evinin yanındaki apartmanda bulunan baz istasyonuna karşı başlattığı hukuk mücadelesini kazandı. Dava dosyasını her ayrıntısına kadar kendisi hazırlayan Şimşek, GSM operatörünün Yargıtay’a itiraz etmesine rağmen yılmadı ve haklı olduğunu ispat etti.

Komşu apartmanda

Laodikya Antik Kenti’ndeki kazı heyeti başkanlığı ve Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Başkanlığı görevlerini de yürüten Prof. Dr. Celal Şimşek, 2004 yılında Bereketler Beldesi’ndeki Laodikya Apartmanı’na taşındıktan sonra kendi dairesine yaklaşık 10 metre mesafedeki karşı binanın çatısında baz istasyonu bulunduğunu gördü. Şimşek, Nayır Apartmanı’nın sahibi olan komşusu İbrahim Nayır’a baz istasyonunun çevre için zararlı olduğunu anlatıp, bir an önce kaldırması gerektiğini söyledi, olumlu yanıt alamayınca mahalleliden imza toplayarak hukuk mücadelesi başlattı.

Dava dosyası hazırladı

Hazırladığı dava dosyasına, İngiltere’de bilim adamlarının yayımlanmış makalelerini, Ege ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nden profesörlerin raporlarını, emsal Yargıtay kararlarını, gazete haberlerini, TÜBİTAK araştırmalarını ekleyen Şimşek, Denizli 1’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dava açtı. Yerel mahkemenin baz istasyonunu kaldırılması kararına GSM operatörü itiraz etti. Ancak Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, itirazı reddedip yerel mahkemenin kararını onadı.

EYLEM YAPMAK YETMİYOR

Baz istasyonlarının sürekli elektro manyetik radyasyon yayarak, insanların sağlığını tehdit ettiğini belirten Celal Şimşek, "Apartmana taşındığımda İbrahim Nayır’a durumu anlattım. Kendisi baz istasyonunun kira müddetinin bir yıl içinde dolacağını daha sonra kaldırtacağını söyledi. Bir yıl bekledik, ancak baz istasyonu sökülmedi. Daha sonra öğrendim ki, baz istasyonu 2003’te 10 yıllığına kiraya verilmiş. Bunun üzerine konuyu mahkemeye intikal ettirdim" dedi. İmza vererek davasına destek olan 142 mahalleliye teşekkür eden Şimşek, "Baz istasyonlarını sık sık evlerin işyerlerinin çatısında görüyorum. Eylem yapmak yeterli olmuyor. Herkesin bu konuda bilinçli olması lazım. Baz istasyonlarının yaydıkları radyasyonla verdikleri zararı bilim dünyası ortaya koyuyor. Evinin yakınında baz istasyonu olan ve bundan rahatsız olan kişilere yardımcı olabilirim" diye konuştu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2008 Pazartesi 10:30:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?