7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Protestolar sonuca ulaştı

Denizli Belediye Meclisi bugün olağanüstü toplandı. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci başkanlığında toplanan belediye meclisinin yaklaşık 2 saat süren toplantısında, 12 gündem maddesi görüşüldü. Şirinköy ve Delikliçınar Kent Meydanı Projeleri’nin de görüşülmesi sebebiyle Şirinköy ve Delikliçınar’da oturan bazı vatandaşlar da toplantıyı kendilerine ayrılan bölümde izledi.

Doğru Yol Partisi’nin (DYP) tek meclis üyesi olan Ümit Bahtiyar’ın birçok oylamada tek çekimser kaldığı toplantıda, Delikliçınar Kent Meydanı Projesi toplantının en önemli gündem maddesini oluşturdu. Şirinköy İmar Planı ile ilgili gündem maddesinin görüşülmek üzere komisyona havale edildiği meclis toplantısında, Delikliçınar Kent Meydanı Projesi ile ilgili 101 sayılı Meclis kararı, yeniden değerlendirilmek üzere iptal edildi.

Konuyla ilgili olarak görüşlerini belirten Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, kentin adına yakışmayacak bir imar planına sahip olduğunu belirterek, "Delikliçınar Kent Meydanı Projesi’nin hayata geçirilmesi için elimizden geleni yapacağız. Ancak bunu yaparken hiçbir vatandaşın mağdur edilmemesi, rızasız iş yapılmaması konusunda dikkatli olacağız. Biz, vatandaşa rağmen veya vatandaşa karşı bir hizmet anlayışı içerisinde olamayız. Ancak bu projenin önemi ve Denizli’nin buna olan ihtiyacı konusunda halkın büyük bölümü hemfikir" dedi. Projenin hukuki açıdan geri çekildiğini, ancak fiili olarak devam ettiğini belirten Zeybekci, "Biz bu projede ilk olarak hukuki engelleri kaldırmak niyetindeyiz. Hiç kimsenin evi veya işyerine yarın sabah kazma vurma gibi bir niyetimiz yok. Hukuki engellerin kalkmasından sonra toplumun her kesiminden projeyle ilgili görüş almak ve Denizli’nin ihtiyacı olan meydanı yapmayı istiyoruz" diye konuştu.

Projeyle ilgili görüşlerini açıklayan CHP’li meclis üyeleri, projenin hazırlanması safhasında vatandaşlar ve sivil toplum örgütlerinin görüşünün alınmadığını söyledi. Belediye Meclisi’nin konuyla ilgili oylamasında çekimser kalmalarının projeye destek anlamına gelmediğini belirten CHP’li meclis üyeleri, Denizli’nin meydanlara olan ihtiyacını bildiklerini, ancak bunun alternatif alanların değerlendirilmesiyle çözüme kavuşturulabileceğini söylediler.

iha-denizli
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2004 Cuma 23:43:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?