2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Ramazan'da kilo vermeyi denemeyin!

Denizli Devlet Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Zeliha Gökçe, kilo problemleri olanların oruç tutarak kilo verme amaçlamalarının doğru olmadığını söyledi. Gökçe, oruç tutarken kilo kaybetmek yerine mevcut kiloyu korumanın daha doğru olduğunu belirtti.


Ramazan ayında oruç tutmak için vücut sağlığının buna elverişli olması gerektiğini kaydeden Dr. Zeliha Gökçe, uzun bir açlıktan sonra gelen hatalı besin seçimi, yetersiz sıvı alımı, sahur öğününün atlanmasının vücutta yorgunluk, halsizlik, mide ve bağırsak problemlerine yol açtığını ifade etti.

Gökçe, özellikle kronik hastalığı olan kişilerin doktor kontrolü ve önerisine göre hareket etmeleri gerektiğini söyleyerek, “Kilo problemleri olanların oruç tutarak kilo kaybetmeyi amaçları doğru ve başarılı bir tutum değildir. Gün boyu süren açlık ve günlük hareketlerin kısıtlanması metabolizma hızını yavaşlatacağından iftarda ve sonrasında tüketilen besinler ki bunlar genelde hazmı zor, ve yüksek kalorili besinler olup, vücut tarafından daha hızlı depolama sürecinde olurlar. Bu nedenle Ramazan ayında kilo vermek yerine mevcut kiloyu korumak amaç edinilmelidir. Temel beslenme kurallarına uyarak besin seçiminde tercihler doğru besinlerden yana kullanarak bu amaca çok rahat ulaşılabilir” dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2008 Cumartesi 15:57:15
Güncelleme :6 Eylül 2008 Cumartesi 16:01:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?