2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Rehber Eğitim Semineri başladı

Rehber ve Acenta Denetimleri Eğitim Semineri başladı. İki gün sürecek seminerde, İl Kültür ve Turiz Müdürlüklerine bağlı personele denetimlerde yapacakları işlemler hakkında bilgi verilecek.


Merkeze bağlı Karahayıt beldesinde bulunan Colessea Otel'de başlayan seminere Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdür Yardımcısı Nusret Turan, Denizli Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Türsab Yetkilisi Şükran Tezel, Rehberler Odası İstanbul, İzmir ve Antalya yetkilileri ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne bağlı denetim yapacak personel katıldı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdür Yardımcısı Nusret Turan, turizm sektörünün genç ve dinamik bir sektör olduğunu söyleyerek, "Turizm sektörü, en küçük bir olumsuzluktan etkilenen bir sektör. Herşeyden önemlisi bir hizmet sektörü. Bu sektörden oluşan pastadan daha çok pay alınabilmesi için bir takım olumsuzlukları önlememiz amacıyla, gerek belgesiz acentalar gerek rehberlerle ilgili çalışmaları yeniden gözden geçirmemiz gerekiyor. 81 ilde yapılan denetim ve tutanaklarda birlik ve bütünlüğü sağlamak amacıyla bugün bir aradayız" dedi.


Denizli Vali Yardımcısı Halil İbrahim Erktekin ise, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın son yıllarda yaptığı atılımlarla turizm sektörünü ön plana çıkarabilmek için olumsuzluklara yol açmamak için projeler geliştirdiğini ifade ederek, "Türkiye'nin her alanında sadece kum ve deniz turizmi olarak değil, turizmin farklı değerleriyle beraber Anadolu'nun diğer kentlerinde de yavaş yavaş turizmin geliştiğini görmekteyiz" dedi. Bu durumun Türkiye'nin geleceği anlamında, umut verici gelişmeler olduğunu anlatan Erktekin, şöyle konuştu: "Bununla birlikte özellikle valilik çalışmalarında Denizli'de alış veriş yapan turistlerin ülkelerine döndüklerinde umdukları kaliteyi bulamadıkları ve hayal kırıklığı yaşadıklarını yansıtan bir hüküm var. Turizm rehberleriyle de ilgili sıkıntılar içeren mektup alıyoruz. Sizin yaptığınız bu eğitim, bu konudaki hassasiyetinizi öne çıkarıyor. Çünkü turizme uzun vadeli bakmadığımız sürece kısa vadeli bakarsak çok ciddi bir başarı yakalamamız mümkün değil."


Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yetkilisi Şükran Tezel de, yapılan semirde il kültür müdürlüğündeki görevli personelin daha rahat yasal hükümleri yerine getirebileceğini söyledi.


İzmir Turist Rehberleri Odası ve Antalya Turist Rehberleri Odası Denetmen ve Eğitim Müdürü İlker Tek de, turist için Türkiye'nin rehberin anlattığı kadar güzel ve modern olduğunu söyleyerek, "Turistler acenta sahiplerini tanımayabilir, otel müdürlerini göremeyebilir ama rehber turistin belki tanıdığı tek Türk olabilir. Rehber onlar için bilgi kaynağı olduğu kadar da yardım kaynağıdır. Turistin rehbere güvenmesi, rehberinde bu güvene uygun davranması gerekmektedir" dedi. Son zamanlarda denetimlere ayrı bir önem verildiğine dikkat çeken Tek, şöyle konuştu: "2001 yılında bebek adımları ile başladığımız bu yolda, el birliği güven ve destek ile şu anda koşar duruma geldik. Bindan sonra meslek odaları olarak bizlerin beklentisi denetimlerin etkin, sık ve güncel turizm çeşitliliğine uygun bakanlık birimleri Tursab ve bir rehberler odalarının bütünlüğü içerisinde gerçekleşmesidir. Toplantıdan beklentimiz, 2008 yılı denetimlerine öncülük edecek, etkin programların hazırlanmasını sağlanması ve özellikle teorikten çok pratikte karşılaşılan sorunların belirlenerek denetimlerde görev alınacak, gerek bakanlık gerekse meslek kuruluşu denetimlerinin bu konular hakkında bilgili ve hazırlıklı olmasının sağlanmasıdır."
Konuşmaların ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerinde görevli denetim yapacak personele eğitim verilmeye başlandı.

..
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 17:30:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?