2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Rektörler Denizli'de buluştu

2001 yılında kısa adı ADIM olan Aydın, Denizli, Isparta, Afyon ve Muğla'daki üniversitelerin oluşturduğu daha sonra Afyonkarahisar, Kütahya ve Burdur'daki üniversitelerin katılımıyla ADIM-AKBU olarak genişleyen bölge üniversitelerinin rektörleri, Denizli'de bir araya geldi.

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof.Dr. Fazıl Necdet Ardıç'ın ev sahipliğini yaptığı toplantıya, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Şükrü Boylu, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Necat İmirzalıoğlu, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Güner Önce, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Gökay Yıldız ve Muğla Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Şener Oktik katıldı.

PAÜ Rektörlük binasında bir araya gelen rektörler yapılacak görüşmeler öncesinde basın toplantısı düzenledi. Amaçlarının hemen hemen aynı dönemde kurulan bölgedeki üniversitelerin gelişmesinde güç birliği yapmak amacıyla 2001 yılında çıkılan yolda önemli mesafe kaydedildiğini belirten rektörler, bu çalışmanın daha da ilerletilmesini istedi. Basın toplantısında sırayla görüş ve düşüncelerini anlatan rektörler, 2001 yılında başlayan bu çalışmanın özellikle yüksek öğretimde kısıtlı insan kaynaklarının daha iyi değerlendirilmesi, ortak programlar, öğretim elemanları hatta öğrenci değişimine kadar giden bir birlikteliği kapsadığını söyledi. El ele vererek yüksek öğretimde daha iyi yerlere gelmek istediklerini belirten rektörler, işbirliğinin güç kazanarak sürdüğünü, eğitim ve araştırmanın yanı sıra sosyal ve sportif alanlarda da önemli çalışmalar yapıldığını söyledi.

Rektörler, toplantının sonunda basın mensuplarının, son günlerde rektör atamaları ile ilgili yapılan açıklamalar hakkındaki sorularını cevaplamadı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 16:53:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?