5
Mayıs
2024
Pazar
DENİZLİ

Roma'nın tekstil başkentinde defile

Roma döneminde tekstilin başkenti olarak bilinen tarihi Laodikeia'da kazı alanında çalışan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Arkeoloji Bölümü öğrencileri, "Laodikeia Moda Günlerinden Bir Esinti" adı altında defile gerçekleştirdi. 

Denizli'de Soroptimist Kulübü tarafından, dönemin ticaret ve tekstil merkezi olan antik Laodikeia kentinin yerel, ulusal ve uluslararası tanınmışlığını arttırmak amacıyla "Laodikya Moda Günlerinden Bir Esinti" adı altında defile düzenlendi. Antik kent Laodikeia'da kazılarla ortaya çıkartılan Suriye Caddesi'nde düzenlenen defilede PAÜ Arkeoloji Bölümü öğrencilerinden 30'u görev aldı. Defile hazırlıklarının 1 yılı aşkın bir zamandan bu yana sürdürüldüğünü belirten Denizli Soroptimist Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Nurten Horozoğlu, "Kulüp olarak Laodikeia'da yapılacak defile için 1 yılı aşkın bir zamandan bu yana çalışıyoruz. 

Arkeoloji bölümünde eğitim gören arkadaşlarımızın görev alacağı defilede sergilenecek elbiseler, keten ve yün karışımı ip kullanılarak, Babadağ'da el tezgahlarında dokundu. Kumaşların kesimi, tasarlanması ve dikilmesi, Kız Meslek Lisesi öğrencilerimiz tarafından yapıldı. Elbiselerle birlikte sunulan döneme ait takılar da takı tasarım bölümünde hazırlandı. Elbiselerin üzerindeki motifler arkeoloji kitaplarına da giren elbiselerin üzerlerinden alındı ve tek tek elle yapıldı. Bu öğrencilerimiz kazı sezonu başladığında da antik kent Laodikeia'nın gün yüzüne çıkartılması için kazılarda görev alacak" dedi. 

Açılış konuşmaların ardından PAÜ Arkeoloji Bölümü öğrencileri, tarihi kıyafetleri sergiledi.
.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2006 Pazartesi 18:31:44
Güncelleme :5 Haziran 2006 Pazartesi 18:35:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?