6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

Romanya'nın izmir Konsolosu Neata Denizli'de

Romanya’nın İzmir Konsolosu Mircea Neata, Türkiye ve Romanya arasındaki ticaret hacminin arttırılması gerektiğini belirterek, bu konuda aracı olmak istediklerini söyledi.

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Denizli’ye gelen Romanya’nın İzmir Konsolosu Mircea Neata, Denizli Ticaret Odası’nda Denizlili sanayici ve işadamlarıyla biraraya geldi.

Denizli Ticaret Odası Başkan Vekili Mehmet Yüksel’i makamında ziyeret eden Neata, "Romanya ile Türkiye arasında bugüne kadar hiç bir konuda sorun olmadı. Romanya’da 9 bin 66 Türk firması bulunuyor. Romanya’da ticari anlamda çok büyük gelişmeler var. Yatırımlar yapılarak işsizliğin önüne geçmeye çalışıyoruz. Denizlili işadamları ile bugüne kadar 5 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirilmiştir" dedi.

Bu rakamın düşük olduğunu ve Denizli Ticaret Odası’na kayıtlı olan firmaların adres listesini alarak Romanya’ya götürmeyi düşündüğünü belirten Neata, "Böylelikle burada bulunan işadamları ile Romanya’da bulunan işadamları arasında bir aracı görevi üstlenmek istiyorum" diye konuştu.

Romanya’ya gitmek isteyen firmaların, İstanbul ve Ankara’dan vize aldığını belirten Neata, "Bizim konsolosluğumuzda vekalet ile vize alınabiliyor. Böylece Ankara’ya veya İstanbul’a gitmenize gerek kalmıyor" şeklinde konuştu.

Denizli’ye işadamlarından oluşan bir heyet ile gelmeyi düşündüğünü belirten Neata, "Buraya geleceğimiz heyet ile buradaki iş potansiyelini görerek diğer işadamlarına göstermeyi düşünüyorum. Burada tekstil ve mermer ağırlıklı bir ticaret var. Bunu Romanya’daki işadamlarına göstererek işbirliğimizi sağlamış olacağız" dedi.

Romanya’nın İzmir Konsolosu Mircea Neata’ya ziyaretinden dolayı teşekkür eden Denizli Ticaret Odası Başkan Vekili Mehmet Yüksel, "Mircea Neata’nın buraya gelmesi bizim ve sanayicimiz için çok büyük bir avantajdır. Bugüne kadar Romanya ile Denizli arasında çok büyük bir İhracat yapılmamış. Bizim odamıza kayıtlı firmaların isimlerini vererek Romanya’da bulunan işadamlarını bir araya getirerek daha fazla iş potansiyeli ve daha fazla ihracat yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Yüksel, 2007 yılında AB’ye girecek olan Romanya ile Türkiye arasında bu tür alışverişlerin iyi bir dostluk olacağını da sözlerine ekledi.

Romanya’nın İzmir Konsolosu Mircea Neata, Denizli Ticaret Odası’na yaptığı ziyaretin ardından, Denizli Valisi Gazi Şimşek’i makamında ziyaret etti.

denizli
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2004 Salı 11:03:59
Güncelleme :7 Aralık 2004 Salı 11:06:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?