7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

RTÜK Denizli'de

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanvekili Doç. Dr. Zakir Avşar, Denizli’de yerel ve bölgesel yayıncılarla biraraya geldi.

Yerel ve bölgesel radyo-televizyon yayıncıları için RTÜK tarafından verilen eğitim seminerlerinin Ege bölümü Pamukkale Colossae Otel’de başladı. 3 gün sürecek seminerin ilk gününe Denizli Vali Yardımcısı Kemal Özgün, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kazdağlı’nın yanı sıra çok sayıda yayıncı kuruluşun temsilcisi katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan RTÜK Başkanvekili Avşar, yayıncılık alanında son yıllarda yaşanan hızlı gelişmeler neticesinde Türkiye’de bin 59 radyo, 259 ulusal, bölgesel ve yerel televizyonun yayın yaptığını söyledi. Avşar, "Türkiye’nin AB’ye adım attığı bu günlerde, medyanın da AB düzeyinde olması şarttır. Medyanın izleyicini hak ve özgürlüklerini gözetmesi, toplumsal değerleri koruması ve yaşatması kamusal sorumluluğun bir gerçeğidir. Ama maalesef ’reyting’ uğruna ekranlar, şiddet ve vahşet arenası haline getirilmiştir. Haber, dizi, sinema, spor ve magazin programlarında yoğun ve sürekli olarak şiddet içeren görüntüler ve diyaloglar yer alıyor" şeklinde konuştu.

RTÜK’e ulaşan izleyici şikayetlerini yanlı yayınlar, şiddet ve kişilik hakları ihlallerinin oluşturduğunu da kaydeden Aşvar, "Şiddeti sıradanlaştıran ve günlük yaşantımızın parçası haline getiren yayınlar toplumda olumsuz etkiler oluşturuyor. Aynı takımın taraftarlarının bile birbirine şiddet uygulaması sebebiyle bütün medya organlarının şiddet içeren görüntülerden uzak durması gerekmektedir" dedi.

denizli
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 09:13:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?