3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

RTÜK'ten eğitim semineri

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ve Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen RTÜK İzleme Birimleri Bölgesel Eğitim Semineri Denizli’de başladı.

Denizli Polisevi’nde gerçekleştirilen seminere, Denizli Emniyet Müdürü İhsan Ünal, Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Tüzün, RTÜK Eğitim Dairesi Başkanı Ayhan Özçelik, Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Dairesi Başkanı İsmail Çalışkan, 11 ilin Emniyet Güvenlik Şube Müdürleri ile görevli birer polis memuru olmak üzere toplam 39 kişi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan seminerin açılış konuşmasını yapan Denizli Emniyet Müdürü İhsan Ünal, "RTÜK, bölgesel ve yerel yayın yapan televizyon ve radyoların yayın ilkelerini belirledi. Biz de Denizli Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi bünyesindeki görevlilerimizle radyo ve televizyonları izliyoruz. İzlemek için gerekli olan cihazları RTÜK verdi" dedi.

RTÜK Eğitim Dairesi Başkanı Ayhan Özçelik ise "2003 yılından bugüne kadar 7 bölgede eğitim semineri düzenledik. Denizli’de düzenlediğimiz seminer 8.’si. Seminerimiz 3 gün sürecek. Emniyet Müdürlüğü’ndeki izleme birimleri tarafından bölgesel yayınların kayda alınması gerekiyor" diye konuştu.

Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Dairesi Başkanı İsmail Çalışkan da, "Polis, radyo ve televizyonların neresinde bilmiyoruz. Aslında bizim içinde olmamamız lazım. 260 televizyon, bin 300 civarında radyo var. RTÜK’le yaptığımız protokol gereği 700 personelimiz bu konuda çalışıyor. Teknoloji geliştikçe bu konunun polisten alınmasını bekliyoruz. Arkadaşlarımız polis eğitimi aldı, bu konularda eğitim almadılar. İleride radyo ve televizyonların sayısının azalacağını tahmin ediyorum" şeklinde konuştu. Seminerin 3 gün süreceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2005 Salı 16:04:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?