3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Ruhsat alamayınca makinelerini yaktı

Denizli'de, işyerine açma ve çalışma ruhsatı alamayan bir şahıs, iş makinesini benzin dökerek ateşe verdi.

Denizli'de atık kağıt toplama ve dönüşüm işi yapan 46 yaşındaki Ali Haydar Kolaoğlu, Bakırlı Mahallesi'ndeki işyerine açma ve çalışma ruhsatı alamayınca belediyeye tepki göstermek için forklift makinesini benzin dökerek yaktı. Ali Haydar Kolaoğlu, Mart ayında 400 bin TL harcayarak bin 650 metrekare kapalı alanda atık kağıt dönüşüm tesisi kurdu. Açma ve çalışma ruhsatı almak için Denizli Belediyesi'ne başvuran Kolaoğlu, ruhsat alamadığı için işyerini çalıştırmaya başladı ve yedi kişiyi de yanında istihdam etti.

Belediye zabıtaları tarafından tutanak tutulan ve encümen tarafından ruhsatsız çalıştırıldığı gerekçesiyle mühürleme kararı çıkan işyeri dört gün önce zabıta ekipleri tarafından mühürlenerek kapatıldı. İşyerini açmak ve ruhsat almak için girişimlerini sürdüren ancak hiç bir sonuç alamadığını söyleyen Kolaoğlu, sonunda eylem yapmaya karar verdi ve işyerindeki yükleyici forklifti boş arsaya çıkarıp üzerine benzin dökerek ateşe verdi. Kısa sürede alevler içinde kalan 7 bin TL'lik iş makinasının yanışını bir süre izleyen Kolaoğlu, basın mensuplarına açıklama yaptı.

Bu arada yanmakta olan iş makinesinde patlama meydana geldi ve kısa süreli korku ve panik yaşandı. Dört ay önce açtığı işyerine ruhsat alabilmek için tüm girişimlerde bulunduğunu ancak bir sonuç alamadığını belirten Ali Haydar Kolaoğlu, şöyle konuştu: "Bu eylemi belediyeye tepki amacıyla yaptım. Bana hurdacılar sitesinde işyeri açaçacaksın diyorlar. Ama orada da yer yok. Bana başka yerde göstermiyorlar. İki kez gelip tutanak tuttular. Dört gün önce işyerimi mühürleyip kapattılar. Burada, çevredeki atık kağıtları toplayıp geri dönüşüm yapıyoruz. Belediye de bir muhatap bulamıyorum. Artık çıldırmak üzereyim. Bende belediyeye olan tepkimi göstermek için yükleyici makinesini benzin dökerek yaktım. Belki sesimi bu şekilde duyarlar."

İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri yanan iş makinesini söndürdü. Denizli Belediyesi'nin, Bakırlı Mahallesi'ndeki bölgeye atık toplama tesisi için ruhsat vermediği, bu tür işletmeler için Zafer Mahallesi'ndeki Hurdacılar Sitesi'ne izin verdiği öğrenildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2009 Cuma 17:49:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?