5
Mayıs
2024
Pazar
DENİZLİ

Sağlık ocağı için sokaklara döküldüler

Denizli'nin şifalı sular ve çamur banyolarıyla ünlü turizm merkezi Karahayıt Beldesi'nde, sağlık ocağının mesai saatleri dışında hizmet vermemesi, belde halkı ve yerli turistlerin tepkisini çekti. 

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan uygulamayla, mesai saatleri dışında hizmet vermeyen sağlık ocaklarından biri olan Karahayıt Sağlık Ocağı önünde vatandaşlar eylem yaptı. Mesai saatleri dışında kapısı kilitlenen sağlık ocağı önünde toplanan yaklaşık 200 kişi, dövizler açıp, alınan kararı protesto etti. Karahayıt'a gelen yerli turistlerin büyük bölümünün tedavi amaçlı geldiğini ve yaşlılardan oluştuğunu belirten vatandaşlar, mesai saati dışında rahatsızlananların Denizli'ye gitmek zorunda olduğunu söyledi. Turizm beldesi olan Karahayıt'ta bu tür bir uygulamanın yanlış olduğunu ifade eden vatandaşlar, uygulamanın başladığı tarihten itibaren 2 kişinin sağlık ocağının kapalı olması sebebiyle zaman kaybından dolayı öldüğünü öne sürdü. Karahayıt Belediye binasının zemin katında bulunan Karahayıt Sağlık Ocağı'nın biran önce 24 saat hizmet vermeye başlaması gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, sık sık alkış tuttu. Türk bayraklarının açıldığı eyleme destek veren yerli turistler, Türkiye'nin birçok yerinden şifalı su ve çamurdan 
faydalanmak için Karahayıt'a geldiklerini, ancak mesai saatleri dışında 
rahatsızlandıklarında sağlık hizmeti alamadıklarını söyledi. 

Çocukların da katıldığı ve olaysız şekilde biten eylemin ardından, kadınlar ve yaşlı hastalar son bir umutla sağlık ocağının kapısını açmak istedi ancak kilitli kapıyla karşılaştı. Duruma tepki gösteren vatandaşları gören Karahayıt Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yetiş, yeni uygulamayla sağlık ocağının bundan sonra mesai saatleri içinde hizmet vereceğini belirterek, "Maalesef saat 17.30'dan sonra sağlık ocağı hizmeti sona eriyor. Bu Sağlık Bakanlığı'nın bir kararı. Bu yüzden sağlık ocağında görevli personelin suçu yok. Mesai saatleri 08.30-17.30 arasıdır. Yeni Aile Hekimliği Uygulaması ile 24 saat sağlık hizmeti uygulaması sona erdi. Bundan böyle saat 17.30'dan sonra hasta olmak yasak" diyerek kapıda bekleyenlere durumu anlatmaya çalıştı. 

Kapı önünde bir süre bekleyen ve belediye başkan yardımcısını dinleyen vatandaşlar daha sonra sağlık ocağından ayrıldı.
İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı talimatıyla böyle bir uygulama yapıldığını ifade ederek, "Nüfusa göre sağlık hizmetleri yeniden düzenleniyor. Beldede sağlık hizmetleriyle ilgili tüm tedbirleri aldık. Mesai saatleri içerisinde sağlık ocağı açık olacak. Mesai saatleri dışında da 112 Acil Servis ambulansı sağlık hizmeti veriyor. Vatandaşların gündüz değil, akşam havanın serin olduğu saatlerde sağlık ocağına gitmek istemeleri sebebiyle bu tür sorunlar yaşanıyor. Karahayıt Sağlık Ocağı'nın tamamen kapatılması söz konusu değil" dedi.
.
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2006 Çarşamba 16:50:43
Güncelleme :28 Haziran 2006 Çarşamba 17:04:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?