2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Sahte belge çetesine darbe

Belgede sahtecilik yapan bir örgüte yönelik Denizli, İstanbul, Antalya ve İzmir'de eş zamanlı düzenlenen operasyonda, 16 kişi yakalandı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, belgede sahtecilik yaparak çeşitli bankaların çeklerini sahte olarak basan, piyasada ticari mal alımlarında kullanan Motorlu Taşıt Trafik Fenni muayenelerini sahte olarak yapan bir suç örgütünü takibe aldı.

Örgütlü bir şekilde çalışan, bankaların çeklerini sahte olarak basan, sahte çekleri piyasada ticari mal alımlarında kullanan, araçların fenni muayenelerini sahte olarak yapan suç örgütüne yönelik Denizli merkezli Antalya, İzmir, İstanbul'da operasyon düzenlendi. KOM ekipleri, 16 kişiyi gözaltına alarak ev ve işyerlerinde arama yaptı.

Yapılan aramalarda, iki ruhsatsız tabanca, 4 tabanca şarjörü, 49 tabanca mermisi, 3 ruhsatsız av tüfeği, 143 av tüfeği kartuşu, 1 kuru sıkı tabanca, 66 kuru sıkı tabanca fişeği, 12 değişik şirketlere ait kaşe, 4 sahte çek basımında kullanılan malzeme, iki muhtarlık kaşesi, 220 sahte çek basımında kullanılan özel A 4 kağıdı, 3 sahte nüfus cüzdanı, 2 sahte sürücü belgesi, 5 bilgisayar ve sahte evrak basımında kullanılan bilgisayar aparatı, 3 flash bellek ve çok miktarda resmi belge ile sahte çek senet ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2009 Cuma 21:26:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?