3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Sahte vize operasyonu: 19 gözaltı

Denizli'de düzenlenen sahte vize operasyonunda 19 kişi göz altına alınırken, çok sayıda sahte vize yapılmış trafik belgesi ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Denizli'de bazı araç sahiplerinin araçlarındaki model düşüklüğünden kaynaklanan mekanik, elektrik ve diğer eksiklikler nedeniyle vizeden geçemeyeceği endişesi ile ticari araçlarındaki vergi borçları nedeniyle motorlu araç trafik belgelerine vize yaptıklarını söyleyen bazı şahıslara 200-250 TL vermek suretiyle araçlarına sahte vize yaptırdıklarının tespit edilmesi üzerine, motorlu araç trafik belgelerini ve fenni muayene hologramlarını sahte olarak düzenleyip para karşılığı araç sahiplerine verdikleri ileri sürülen örgütlü suç şebekesine yönelik operasyon düzenlendi.

Eş zamanlı operasyonda 3'ü İstanbul, 14'ü Denizli ve 2'si Çal ilçesi olmak üzere 19 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 4'ü ifadelerinin alınmasından sonra serbest bırakıldı. 4 ay süren operasyonun ardından Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, şahısların ev ve işyerlerine operasyon düzenledi.

Şahısların evine giren ekipler, tek tek her tarafı aradı. Aramalarda sahte vize hologramları, motorlu araç trafik belge fotokopileri, sahte vize yapılacak motorlu araç trafik belgeleri ve sahte olduğu değerlendirilen TÜV-TÜRK vize hologramı ele geçirilirken, bazı ruhsatlar bir şahsın giydiği çorabın içinden çıktı. Polis kamerası, baskını ve çorapların içinden çıkan sahte vizeleri saniye saniye görüntüledi.

Gözaltına alınan şüpheliler, G.B, M.S., M.Ö., R.S., T.B., A.K., O.K., R.Ç., C.İ., H.S., R.D., C.A., Y.G., H.Ö. ve H.B. işlemlerinin tamamlanmasının ardından bu sabah adliyeye sevk edildi. Araçlarına sahte vize aldığı tespit edilen 250 kişi hakkında da dosya hazırlandığı belirtildi.

Denizli Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, yaklaşık 4 aydır polis birimlerinin sahtecilik yapan şahıslarla ilgili İstanbul, Denizli ve ilçelerinde çalışma yaptığını belirterek, "Bazı kişiler sahteciliğe gidiyor. Normal araç muayene istasyonuna gitmeyip ruhsatlarını birilerine vererek para karşılığında vize yaptırmaya çalışıyorlar. Bu şekilde en az 200 aracın bu şekilde fenni muayene yaptırdığını tespit ettik. Vatandaşlarımız bu tür şeylere tevessül etmesin" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 12:09:57
Güncelleme :13 Nisan 2009 Pazartesi 12:44:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?