2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Şaka gibi: Sağlam rahmi aldılar

Denizli'de ismi aynı olan iki bayan hasta karıştırılınca, idrar yollarından ameliyat olmayı bekleyen hastanın rahmi alındı.


Edinilen bilgiye göre, Denizli Devlet Hastanesi'nde meydana gelen olayda, 5 çocuk annesi E.Ç. (36) idrar yollarındaki rahatsızlığı sebebiyle, E.Ç (50) isimli bayan da rahmindeki tümör sebebiyle hastaneye yattı. İdrar yollarından ameliyat olması gereken ve doktoru M.Ç. olan E.Ç. isimli bayan hasta, diğer hastanın doktoru olan Ü.Y. isimli doktor tarafından ameliyat edilerek rahmi alındı. Kadın Doğum Servisi'nde birlikte yatan isimleri aynı, soyadları da benzer olan iki hastadan E.Ç.'nin yanlışlıkla
rahminin alınmasının fark edilmesinin ardından adli ve idari soruşturma başlatıldı. İdrar yolları ameliyatı için beklerken, rahmi alınacak diğer hastanın yerine ameliyathaneye götürülerek ameliyat olan E.Ç. Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Olayı doğrulayan Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Ramazan Canural, 13 Ağustos günü meydana gelen olayda, rahmi alınacak hasta E.Ç'nin görevliler tarafından sadece adıyla hitap edilerek çağrıldığını, idrar yolları tedavisi için bekleyen diğer hasta E. Ç'nin 'Benim' diyerek gittiğini ve idrar yolları tedavisi uygulanması gereken hastanın rahminin alındığını söyledi.


Ameliyata alınacak hasta ile ilgili uygulanması gereken prosedürler bulunduğunu ve bunların uygulanması gerektiğini belirten Canural, "Ameliyat ekibi hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı. Konu Sağlık Bakanlığı'na iletildi. Bakanlıktan gelecek müfettişler de olayı inceleyecek" dedi. Başhekim Canural, yanlış ameliyat edilen E.Ç. isimli hastaya gereken yardımların yapıldığını ifade etti.

Rahmi alınan E.Ç. isimli hastanın yakınları, yaklaşık 3 aydır M.Ç. isimli doktorun hastalarına baktığını, hastaların karıştırılması olayının kendilerini çok üzdüğünü belirterek, "Konuyla ilgili olarak hem hastamızın doktoru M.Ç. hem ameliyatı yapan Ü.Y. isimli doktorlar ve kusuru bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulunduk" dediler.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 14:13:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?