2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

'Şaka gibi bir maçtı'

Turkcell Süper Ligi'nin 8. haftasında Denizli'de karşı karşıya gelen Denizlispor ile Gençlerbirliği 2-2 berabere kalarak sahadan birer puanla ayrıldı.


Yaklaşık 10 bin taraftarın izlediği karşılaşmaya hızlı giren konuk ekip Gençlerbirliği, maçın henüz ilk dakikasında Troisi'nin golüyle 1-0 öne geçti. Ev sahibi Denizlispor İzzet'in golüyle beraberliği sağladı. Maçın ilk yarısının bu skorla bitmesi beklenirken, Djite uzatma dakikalarında attığı golle takımının soyunma odasına 2-1 önde girmesini sağladı. İkinci yarıda rakibine oranla daha net gol pozisyonları bulan konuk ekip Gençlerbirliği, Denizlispor'un genç kalecisi Cenk'i geçemezken, Denizlispor
İzzet'in golüyle yeniden beraberliği sağladı. Her iki takım da maçın bitimine kadar galibiyeti getirecek gol için mücadele etmesine rağmen bunu başaramayınca maç 2-2 sona erdi.


Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal, şaka gibi bir maç oynadıklarını belirterek, "İki defa öne geçmemize rağmen kendi hatalarımızdan goller yedik. Maç boyunca çok gol pozisyonu bulduk. Maçı 6-2, 7-2 gibi farklı skorlarla kazanabilecek mücadeleyi verdik, ancak bu pozisyonları değerlendiremedik. Son vuruşlarda etkisizdik. Özellikle ikinci yarıda üreten, mücadele eden ve kazanmayı daha çok isteyen takım bizdik. Sonuçta 7 ve 8 puanı bulunan iki takımın mücadelesinden beraberlik çıktı. Bu kadar gol kaçırırken mağlubiyet golü yiyebiliriz korkusuna bile kapıldık. Galibiyetin bizim hakkımız olduğunu düşünüyorum. Kaçırdığımız goller kötüydü ama deplasmanda bu kadar pozisyona girmek de önemliydi. Oyuncularımı verdikleri mücadeleden, Denizlispor'u da direncinden dolayı kutluyorum. Bir puana da sevindik" dedi.


Denizlispor Teknik Direktörü Ali Yalçın ise, kendi sahalarında iyi mücadele ettiklerini belirterek, "Bugün de bu mücadeleyi ortaya koyduk. Futbol hayatım boyunca böyle talihsiz gollerin yendiğini görmedim. Maçın 22.saniyesinde mağlup duruma düştük. Beraberliği sağlayıp galibiyet golünü ararken, ilk yarının uzatmalarında yine mağlup duruma düştük. İkinci yarı iyi oynadık. Beraberliği sağladık. Rakibimiz bu yarıda çok gol pozisyonu buldu. Farklı kazanabilecek pozisyonlar elde etti. Maçın hakkı
beraberlikti. Futbolcularımı kutluyorum. Daha iyi olacağız" diye konuştu.


Denizlisporlu futbolcular İzzet ve Feridun, galibiyet için sahaya çıktıklarını ancak maçın berabere bittiğini belirterek, bu maçı unutup gelecek haftalara bakacaklarını söylediler. Gençlerbirliği futbolcuları Mehmet Nas ile Engin ise, çok iyi mücadele ettiklerini ve farklı kazanacakları maçtan bir puanla döndükleri için üzgün olduklarını söylediler.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 18:38:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?