2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Şampiyon motorcu yasa boğdu

Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Marmara Motokros Şampiyonası'na hazırlanırken, kullandığı motorun bir otobüsle çarpışması sonucu hayatını kaybeden Ali Taş'ın ölümü yakınlarını yasa boğdu.

Bugüne kadar yapılan motor sporlarında çeşitli dereceleri bulunan Ali Taş, pazartesi günü motosikletiyle antrenman yapmak için Kirişhane Mahallesi'ndeki evinden Gökpınar Baraj Gölü yanındaki bölgeye hareket etti. Motorsikletiyle, Necip Ali Küçüka Caddesi'nde karşı yönden gelen A.S. yönetimindeki 20 S 1067 plakalı otobüsle çarpışan Ali Taş ağır yaralandı. Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Ali Taş tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şampiyon motorsikletçinin ölümü ailesini ve yakınlarını yasa boğdu.

Ali Taş'ın kullandığı motorsikleti kendi işyerine çeken ve Taş ile diğer sporcuların aldığı kupaların yanına koyan Türkiye Motorsiklet Federasyonu Denizli İl Temsilcisi Yaşar Çabuk, Ali Taş'ın 2005 Süper Bay Karma Türkiye şampiyonu, 2008 motokros'ta da Türkiye üçüncülüğü olduğunu belirterek, "5 Temmuz'da da Marmara Şampiyonası'na katılmak için antrenmanlarını sürdürüyordu. Motoruyla ormana antrenmana giderken bu kazayı geçirdi. Ali Taş normal şeridinde giderken karşı taraftan gelen bir servis otobüsünün ani bir manevrasıyla bu kaza meydana geldi. Çok başarılı bir sporcuydu. Maalesef bu olay bizi çok üzdü. Büyük zorluk yaşıyoruz. Kendisi benim sporcum sayılırdı" dedi.

Gözyaşlarını tutamayan Yaşar Çabuk, "Sporcumuzu kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Acılarımızı anlatmaya kelimeler yetmiyor. Bu olay başarılı bir sporcunun kaybedilmesidir" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 19:15:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?