3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Şampiyon olmuş kadar mutlu!

Turkcell Süper Lig'in 33. haftasında Ankaragücü'ne mağlup olmasına rağmen, Fenerbahçe'nin Konyaspor'u mağlup etmesiyle matematiksel olarak ligde kalmayı garantileyen Denizlispor'da bayram yaşanıyor.

Ligin ikinci yarısında takımın başına gelmesiyle birlikte özellikle iç saha maçlarında büyük başarılara imza atan ve takımın ligde kalmasının baş aktörlerinden biri olan teknik direktör Mesut Bakkal, şampiyon olmuş gibi sevindiğini söyledi.

Ankaragücü maçını kazanmak için sahaya çıktıklarını ancak beklemedikleri bir mağlubiyet aldıklarını belirten Mesut Bakkal, "İyi mücadele etmemize rağmen bize puan getirecek skoru bulamadık. Ancak son hafta öncesi ligde kalmayı garantilemenin sevincini yaşıyorum. Şu anda kendimi şampiyon olmuş gibi hissediyorum" dedi.

Zor bir lig geçirdiklerini belirten Bakkal, "Geldiğim günden beri başta yönetim, taraftar ve basın olmak üzere tüm camia bana inanılmaz destek verdi. Tüm kente teşekkür ediyorum. Görevimin başındayken hiç negatif elektrik almadım. Sürekli aldığım pozitif elektrik hedefe ulaşmamızı sağladı. Ancak bu yaşadıklarımızdan bir ders almamız ve bundan sonraki dönemde buna göre hareket etmemiz gerekir" dedi.

Ligin son haftasında şampiyonluk mücadelesi veren lider Beşiktaş'ı ağırlayacak olan yeşil siyahlılar 38 puanla 14.sırada yer almasına rağmen, ikili, üçlü ve dörtlü averajlarda rakiplerinden daha iyi olduğu için ligde kalmayı garantiledi.

Gençlerbirliği, Denizlispor, Antalyaspor ve Konyaspor arasında yaşanabilecek olası puan eşitliğinde, dörtlü averajda en kötü durumda olan Gençlerbirliği ligden düşecek. Denizlispor, Antalyaspor ve Konyaspor arasındaki üçlü averajda Antalyaspor, Denizlispor ve Konyaspor arasındaki ikili averajda ise Konyaspor lige veda eden takım olacak.

Ankaragücü maçının ardından 2 gün izin verilen yeşil siyahlılar Beşiktaş maçı hazırlıklarına Çarşamba günü başlayacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 00:33:10
Güncelleme :26 Mayıs 2009 Salı 00:38:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?