7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Şampiyon son yolculuğuna uğurlandı

Denizli'de yaşayan, kalp ve nefes darlığı şikayetiyle tedavi gördüğü Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybeden dünya ve olimpiyat şampiyonu eski milli güreşçi 77 yaşındaki Hasan Güngör'ün cenazesi, gözyaşlarıyla toprağa verildi. Cenaze törenine yaklaşık 2 bin 500 kişi katıldı.

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bir süredir kalp ve nefes darlığı şikayetiyle tedavi gören eski olimpiyat şampiyonu 77 yaşındaki Hasan Güngör, dün fenalaşıp hayatını kaybetti. Güngör için bugün Yeni Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli Belediye Başkanı AK Parti'li Osman Zolan, Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker, eski olimpiyat şampiyonlarından Bayram Şit, Kırkpınar eski başpehlivanlarından Mehmet Güçlü ile çok sayıda Denizlili katıldı.

Cenaze namazını kıldıran İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, "Türk spor camiasının ve ülkemizin başı sağolsun. Ülkemizi uluslararası alanda başarıyla, şerefle temsil eden rahmetlinin mekanı cennet olsun" dedi. Evli üç çocuk babası Güngör'ün cenazesi, öğlen vakti kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlık'ta taprağa verildi.

Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker, gücünü dünyaya kabul ettirmiş kahramanı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtip, "Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği (FILA) Başkanı da beni aradı ve başsağlığı diledi. Sadece ülkemize değil, dünyaya malolmuş bir spor adamını kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Federasyon olarak, yeni Hasan Güngör'ler yetiştirmeye çalışacağız. Başarılı olup, onlara olan vefa borcumuzu bu şekilde ödeyeceğiz" diye konuştu

...
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2011 Cuma 16:08:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?