2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Sanal alemde 'Robot Norbi' dönemi

Uzay ve ufo'lara tutkunluğu ile bilinen iş adamı Osman Nuri Sözkesen'in sahibi olduğu Funika Holding Ar-Ge Birimi, internette yeni bir çığır açmayı planlıyor. 

Geliştirilen "Robot Norbi" ile sanal alemde aranan konu hakkında tarama sonuçları kişinin e-mail adresine düzenli olarak gelecek. 

Funika Holding toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısı ile tanıtılan "Robot Norbi" kullanıcının belirlediği ve bilgi edinmek istediği konuyu internet dünyasında tarayıp kişinin e-mail adresine düzenli bildiriyor. 

Funika Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nuri Sözkesen, Robot Norbi'nin bir kişinin internette yapacağı işleri sizin yerinize takip edebildiğini söyleyerek, "Yani siz 24 saat boyunca Türkiye'deki tüm internet dünyasında ne olup bittiğini takip etmek istiyorsanız, buluşumuz sizin yerinize gece gündüz otomatik olarak yapıyor ve önünüze sunuyor" dedi. 

Funika Bilişim Bilgi Teknolojileri Yöneticisi Çağlayan Ceylan da, 2 yıl boyunca sanal robot üzerinde çalıştıklarını söyleyerek şöyle konuştu: "Buluşumuz, internette yapacağınız kelime ya da tamlamayı sürekli sizin yerinize takip ediyor. Başka bir deyişle, Robot Norbi, internette sizin gözünüz kulağınız oluyor. Buluşumuz üzerinde halen çalışıyoruz ve daha iyi yerlere gelebilecek bir proje olduğunu düşünüyoruz. Ama şu anki haliyle bile siz başka yerde olmanıza rağmen internet içeriğini çok güzel toparlıyor." 

Robot Norbi'nin bir insanın yapabileceği aramadan kat kat fazlasını kısa bir sürede yapıp hazırladığına dikkat çeken Ceylan, sözlerini şöyle tamamladı: "İnternet robotları denilen bir kavram var. Arama motoru teknolojisinde bir takım sanal programlar aynen bir insanın yaptığı gibi yapıyor, ancak insanın yaptığının kat kat hızlı bir şekilde internet sitelerine giriyor ve tarıyor. Her türlü detayı hafızasına kaydediyor. Örneğin kampanya kelimesini sisteme girerseniz, insanın yapamayacağı bir hızla binlerce
site içinde bu kelimeyi tarayarak içeriği sizin için toparlayıp e-mail olarak size sunuyor."

.
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 09:47:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?