8
Mayıs
2024
Çarşamba
DENİZLİ

'Şarapçı kadın' heykeli tartışması

DENİZLİ'nin Bekilli İlçesi'nde şarap üretimini simgeleyen, ‘üzüm çiğneyen ve üzüm sepeti taşıyan’ kadınların heykeli ilçe parkındaki yerinden söküldü. CHP'li meclis üyesi Mahmut Divarcı, AKP'li Belediye Başkanı Halil Yiğit'i, ilçenin simgelerini yok etmekle suçladı.

Şarapçılığı simgeleyen kadınların heykeli CHP'li eski Belediye Başkanı Ahmet Öztürk tarafından 2003 yılında Kültür Bakanlığı'nın da katkıları ile yaptırıldı ve ilçe parkına konuldu. Bekilli Belediye Başkanlığı 3 yıldır kapalı olan Atatürk Parkı'nı yap işlet devret modeli ile kiraya verdi ve yeni park işletmecisi Fikret Tevfik Demirci, inşaatın başlamasıyla üç gün önce kadın heykellerini de yerinden kaldırdı. Demirci, heykelleri Başkan Yiğit'in bilgisi dahilinde kaldırdığını söylemekle yetindi.

CHP'li Meclis Üyesi Mahmut Divarcı, AKP'li Belediye Başkanı Yiğit'i suçlayarak, “Üzümü, şarapçılığıyla ünlü Bekilli'nin simgesi olan heykeli yok etti” dedi.

Başkan Halil Yiğit ise heykeli kaldırtmadığını ve ilçenin daha yakışan bir yerine yeni kaideler ve çevre düzeni ile yeniden koyacaklarını söyledi.

Yiğit, “Güzel Sanatlar Fakültesi'nden heykeltraşlar bu heykelleri daha güzel ve çevre düzeni ile birbirini tamamlayacak şekilde yeniden dizayn edecek. Ayrıca ilçe meydanındaki Atatürk Anıtı'nın kaidesini de elden geçirecek ve Ulu Önder'e yakışır bir şekilde yeniden dizayn edeceğiz. Buna da şimdiden hazırlıklı olunması için söylüyorum. Atatürk heykelini de daha güzel bir şekilde düzenlemek için kaldıracağız. Ayrıca ben Bekilli Belediye Başkanı olarak bu ilçenin üzümcü ve şarapçı bir ilçe olduğunu biliyorum.

Şarap üreticilerinin önünü açmak için herşeyi yapıyorum. İlçede ilk kez şarap şiirleri yarışması bile düzenledik. Şarap üretimine hep destek oldum. Makam odamda bile Bekilli'de üretilen şaraplar dizili ve gelen her misafire Bekilli şaraplarını tanıtıyorum. Projelendirdiğimiz çalışmalarda bir art niyet yok. Art niyet muhalefette var” dedi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2007 Cuma 12:55:45
Güncelleme :19 Ocak 2007 Cuma 13:00:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?