2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Sarayköy'de hayvan katliamı

DENİZLİ'nin Sarayköy İlçesi'nde 8 köpek, 5 kedi ile çok sayıda kuşun zehirlenerek ölümü hayvanseverleri ayağa kaldırdı. Sarayköy Belediyesi, hayvanların zehirlenmesiyle kendilerinin ilgisi olmadığını açıkladı.

Atatürk Mahallesi'nde oturan Özcan Dursun, bir süredir aradığı kayıp köpeğini, Karabekir Caddesi yakınındaki boş arazide ölü buldu. Dursun, kendi köpeğinin yanı sıra 7 köpek, 5 kedi ile çok sayıda kumru ve serçeyi cansız görünce soluğu Sarayköy Belediyesi'nde aldı. Sarayköy Belediye Başkanı CHP'li Orhan Karaköse, “Hayvanların zehirlenmesiyle belediyemizin ilgisi yok. Kaldı ki, öldürülen köpeklerin hepsi de tasmalıymış. Hayvanları vahşice kimin öldürdüğünü tespit edemedik” dedi.

Sarayköy Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Suna Sezer, “Bunun adı vahşet. Bir insan nasıl olur da kimseye zararı olmayan hayvanları öldürebilir. Kedi, köpek ve kuşların kime ne zararı var? Bu olayı şiddetle kınıyoruz, peşini bırakmayacağız. Sarayköy'de geçtiğimiz yıl da çok sayıda köpek zehirlenerek öldürüldü. Belediye Başkanı Orhan Karaköse'nin görevini tam olarak yapmadığını düşünüyorum. Hayvanları korumak öncelikle belediyelerin görevidir” diye konuştu.

 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2009 Pazar 11:48:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?