2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Sarıgül özel uçakla cenazede

MUSTAFA SARIGÜL'ÜN VEFASI

Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Lideri Mustafa Sarıgül, İzmir'de düzenlenen mitingde geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Denizli'nin Serinhisar İlçesi Başkanı Asım Tıkır'ın babası Mehmet Tıkır'ın (70) cenazesine katılmak üzere Denizli'ye geldi.

TDH'nin dün İzmir Bornova'da düzenlediği Büyük İzmir Buluşması'nın ardından TDH Serinhisar İlçe Başkanı Asım Tıkır'ın babası Mehmet Tıkır, Manisa Kavşağı'ndan yolun karşısına geçmek isterken ticari bir taksinin çarpması sonucu yaralanarak hastaneye kaldırılmış, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirmişti. Tıkır'ın vefat haberini öğrenen TDH Lideri Mustafa Sarıgül, bugün yurtdışındaki programını iptal ederek özel bir uçakla Denizli'ye geldi. Çardak Havaalanı'na inen Sarıgül daha sonra yaklaşık 100 kilometrelik karayolu yolculuğnun ardından Serinhisar İlçesine geldi.

TDH Ege Bölge Sorumlusu Hüseyin Aslan ve partililerin karşıladığı Sarıiül Serinhisar Merkez Camii'nde düzenlenen cenazeye katıldı. Mehmet Tıkır'ın cenazesi ikindi nazının ardından Serinhisar Merkez Camii'nde kılınırken, vatandaşlar Sarıgül'e sevgi gösterisinde bulundu. Mustafa Sarıgül Serinhisar İlçe Başkanı Asım Tıkır'ı alnından ve yanaklarından öperek başsağlığı dilerken, burada yaptığı açıklamada, son derece üzgün oldukalarını ancak her şeyin takdiri ilahi olduğunu söyledi.

Sarıgül, "Her şey takdiri ilahi ama benim içinde ayrı bir gün. Dün bizim ve Türkiye için önemli bir gündü. Amcamız buradan İzmir'e kadar bizi dinlemek için geldi. Allah taksiratlarını affetsin. Evlatları benim kardeşimdir. Her zaman her zaman evlalarına kardeşim olarak bakacağım. Törem, törelerim neyi gerektiriyorsa onu yapacağım. Bugün yurt dışı programlarım vardı ama bütün o programlarımı iptal ederek amcamızı uğurşamak ve amcamıza bir Fatiha okumak üzere buradayım. Tekrar Allah'tan rahmet diliyorum. Evlatları benim kardeşimdir bizim için son derece önemlidir" dedi.

Mustafa Sarıgül yüzlerce vatandaşlar tek tek tokalaşırken, daha sonra defin için ilçe mezarlığına geçti.

MUSTAFA SARIGÜL'ÜN VEFASI
MUSTAFA SARIGÜL'ÜN VEFASI
MUSTAFA SARIGÜL'ÜN VEFASI
MUSTAFA SARIGÜL'ÜN VEFASI
MUSTAFA SARIGÜL'ÜN VEFASI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2010 Pazartesi 17:09:00
Güncelleme :19 Ocak 2010 Salı 00:02:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?