3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Şarkılar dünya barışı için söylendi

ŞARKILAR DÜNYA BARIŞI İÇİN SÖYLENDİ

Denizli Belediyesi ve TRT işbirliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Türkçe Müzik Festivali'nde şarkılar dünya barışı için söylendi.

Şırnak'ta şehit olan Muhammet Özbek'in cenaze töreni nedeniyle ilk gün Delikliçınar Meydanı'nda iptal edilen konser ve kortej yürüyüşü şehide saygı amacıyla sessizce yapıldı.

2. Uluslararası Türkçe Müzik Festivali'nde dün akşam Pamukkale Antik Tiyatro'da 25 ülkenin sanatçıları Türkçe şarkılar söyledi. 10 bin kişinin izlediği etkinlikte vatandaşlar ellerinde Türk Bayraklarıyla sanatçılara destek verdi. Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve AK Parti Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan da etkinliğe katıldı. Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ve protokol üyeleri yabancı şarkıcıların Türkçe seslendirdiği şarkılarda duygulu anlar yaşarken onlara alkışlarıyla destek verdi.

25 ÜLKEDEN SANATÇILAR KATILDI

Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Kırgızistan, Kosova, Moldova, Pakistan, Rusya, Suriye, Tataristan, Tunus, Türkmenistan, Ürdün, Çuvaşistan, Filistin, Gürcistan, Irak, Kazakistan, KKTC, Kırım, Makedonya, Özbekistan ve Romanya'dan Uluslararası Türkçe Müzik Festivali'ne katılan sanatçılar, sahneye çıkarken Türkiye'ye ülkelerinden selam getirdiklerini söyledi.

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, gecenin sonunda sanatçılara teşekkür etti.

ŞARKILAR DÜNYA BARIŞI İÇİN SÖYLENDİ
ŞARKILAR DÜNYA BARIŞI İÇİN SÖYLENDİ
ŞARKILAR DÜNYA BARIŞI İÇİN SÖYLENDİ
ŞARKILAR DÜNYA BARIŞI İÇİN SÖYLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2010 Salı 12:09:01
Güncelleme :1 Haziran 2010 Salı 17:43:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?