3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Seçim bitti, gündem ekonomi olmalı

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, seçimlerin sona ermesiyle birlikte gözlerin ekonomiye çevrilme zamanının geldiğini söyledi.

DTO Başkanı Necdet Özer, yaptığı yazılı açıklamada, yerel seçimlerin tamamlanmasıyla birlikte, Türkiye'nin demokrasi ve seçim sınavını başarıyla verdiğini ve seçimlerin büyük bir olgunluk içinde geçtiğini belirtti.

Milletin söyleyeceğini söylediğini, verilmesi gereken mesajları verdiğini anlatan Özer, "Artık gözlerimizi ekonomiye çevirme zamanıdır. İş dünyası olarak yaşanan küresel krizin bir an önce atlatılması birinci gündemimiz olmalı. Değişen şartlara göre, yeni tedbirlerle birlikte krize karşı alınan tüm tedbirlerin reel ekonominin gerekleri doğrultusunda hızlı bir şekilde hayata geçirileceğini umuyorum" dedi.

Büyüme ve işsizlik başta olmak üzere ihracat ve iç piyasadaki daralmanın giderilmesi, finansal araçlara erişimin kolaylaştırılması ve yatırım ortamının iyileştirilmesi gibi ekonomik sorunlara çözüm aranmaya devam edilmesi gerektiğini belirten Özer, şöyle konuştu: "Hükümet, piyasaları canlandırma adına açıkladığı tedbir paketleri, rahatlatıcı ve olumlu bir adım olduğu gibi bu iyileştirme çalışmalarının daha uzun süreli olması da etkili olacaktır. Ayrıca, üretimi artırıcı ve istihdam sağlayıcı çalışmalara hız verilmeli. Ekonomiye yapısal reformlara odaklanma zamanıdır."

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 12:54:56
Güncelleme :2 Nisan 2009 Perşembe 13:05:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?