2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Şehit ailesine devlet sahip çıktı

ŞEHİT AİLESİNE DEVLET SAHİP ÇIKTI

Şırnak kırsalında, teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Piyade Er Muhammet Özbek'in Çameli'nin Kirazlıyayla köyünde ikamet eden ailesine devlet sahip çıktı.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, yaptığı açıklamada, şehidin geride bıraktığı ailesinin kendilerine bir emanet olduğunu söyledi. Şehit ailesinin Kirazlıyayla köyündeki evlerinin önünde yol bulunmaması üzerine kamulaştırma yapılarak yol yapılacağını ifade eden Vali Erkmen, aileye ilk etapta nakdi ve ayni yardımların yapıldığını ve bundan sonra da yapılmaya devam edileceğini belirterek "Bir kez daha tüm Denizli'nin milletimizin başı sağolsun" dedi.

Şehidin ailesine ve yakınlarına Allah'dan sabır dileyen Erkmen, şöyle konuştu: "Şehidimiz en yüce mertebeye ulaşmıştır. Tabii ki onun geride bıraktıkları bize emanettir. Bu anlamda şehidimizin babası ile yapmış olduğumuz görüşmede, evinin ön tarafında özel mülk olduğu ve bundan dolayı da kamulaştırma yapılmak suretiyle eve yol açılmasını arzu ettiği görülmüş ve hemen İl Özel İdaresi yetkililerine gerekli talimat verilerek ekinler kalktıktan sonra kadastro da yol olarak görünen yer neresiyse buranın

kamulaştırılıp evin yola kavuşturulması konusunda gerekli talimat verilmiştir. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzce de ailenin ilköğretim okulunda okuyan iki çocuğuna ayni ve nakdi yardım yapılması konusunda çalışma başlatılmıştır."

Ailenin devlete emanet olduğu bilinci ile gerek nakdi gerek ayni her türlü desteğin bundan sonra sürekli yapılacağını ifade eden Vali Erkmen, "Ayrıca, oturdukları evin en sağlıklı şekle getirilmesi için gerekli hazırlıklara başlanmış olup kısa sürede evlerinin de onarımı yapılmak sureti ile oturma şartları daha da iyileştirilecektir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2010 Pazartesi 16:06:01
Güncelleme :31 Mayıs 2010 Pazartesi 20:50:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?