2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Şehit annesinin duygulandıran isteği

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Karakolu'na düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Onbaşı Halil İbrahim Arılık'ın annesi, oğlunun 4 ay kalan askerliğini yapmak için silah ve üniforma istedi.


Aktütün Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Denizlili 21 yaşındaki Piyade Onbaşı Halil İbrahim Arılık'ın evinde hem üzüntü hem gurur hakim. Beyağaç ilçesi Kapuz köyünde dün toprağa verilen şehit onbaşının evinin önüne dev Türk bayrağı ile "Şehitler ölmez vatan bölünmez, şehitler her zaman vatan yaşar" yazılı pankartlar asıldı.


Şehidin ailesini ziyaret eden Vali Yavuz Erkmen, şehidin annesi Elif Ayşe Arılık ve babası Turan Arılık'a başsağlığı diledi. Turan Arılık, şehit babası olmaktan gurur duyduklarını belirterek, "Vatan sağ olsun. Biz evlatlarımızı vatan ve bugünler için yetiştirdik. Ömürleri buraya kadarmış. Oğlum askerliğinin 11. ayı içerisindeydi. 11 ayı dün bitti ve aynı gün toprağa verdik" dedi.


Oğluyla en son bayramın 2. günü telefonla görüştüklerini belirten Turan Arılık, "Bana telefonla elleri koynunda bağlı fotoğraf gönderdi. Neden böyle yaptığını sorduğumda bana, 'Garibin dağın başında kimi var' dedi. Ondan sonra da bir şey söylemedi. Bir daha da konuşamadık. Telefonunu sürekli aradım ama hiç cevap vermedi. Olayın olduğu gün telefonundan hiçbir ses alamadık. Milletimiz sağ olsun. Şehitlik herkese nasip olmaz ama bize nasip oldu" diye konuştu.


Vali Erkmen'e dakikalarca sarılan şehit annesi ise, "Ben evladımı vatan için doğurdum. Onun bıraktığı 4 aylık askerliğini görevini ben yapıp geleceğim. Bana silah ve elbise verin. Onu ben şehit olsun diye doğurdum. Köyümüzde bir şehit annesi olsun diye doğurdum. Verin silahı, giydirin elbiseyi kalan 4 ayı ben tamamlayıp geleyim. Ya şehit olurum, ya şehit olmadan gelirim. Vatan sağ olsun" şeklinde konuştu.


Oğlunun acemi birliğini yaptığı Isparta'da zehirlenerek rahatsızlandığını ama Hakkari'de şehit düştüğünü belirten Elif Ayşe Arılık, "Doğurmaya umudum olsa yine doğurur yine askere gönderirim. Köyümüzde hiç şehit yok. O, cennet kapılarını açtı. Cennet kapısının güllerinin çok olduğu yerde yatsın" dedi.


Vali Erkmen de, "Her seferinde bu son olsun diye söylüyoruz ancak maalesef son olmuyor. Bundan sonra da olmayacak. Çünkü vatan topraklarını korumak, bütünlüğü muhafaza etmek, bayrağın hür olarak dalgalanmasının bir bedeli vardır. Bu da şehitlik ve gaziliktir. Şehitlerimiz şu an en yüce mertebeye çıktılar. Allah şehit ailelerini hep birlikte cennetinde buluştursun" diye konuştu.


Vali Yavuz Erkmen, şehidin dedesi Muhammet Arıklı ve şehidin kardeşlerine de baş sağlığı diledi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 21:41:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?