2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Şehit fotoğrafını asacak yer kalmadı

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şubesi'nin duvarları Denizlili şehit askerlerin resimleriyle dolarken, yeni şehit fotoğrafları için neredeyse yer kalmadı.


Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Aktütün Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırı sonucu şehit düşen Piyade Onbaşı Halil İbrahim Arılık'ın acısı Denizli'yi yasa boğarken, şehitlerin resimlerinin asıldığı Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şubesi'nin tüm duvarları şehit resimleriyle doldu. Saraylar Mahallesi'nde bulunan Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şubesi'nde şu an 137 şehidin resmi bulunuyor. Son saldırıda şehit düşen Halil İbrahim Arılık'ın fotoğrafının konulmasıyla bu rakamın 138'e çıkacak olması şehit ailelerinin acısını daha da artırdı.


Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şubesi Başkanı Mehmet Emin Öztürk, dernek binasının duvarlarının şehit fotoğraflarıyla dolduğunu belirterek, "Denizli'de 138 şehidimiz var. Dernek binamızın duvarlarında şehit fotoğrafı asacak ve albüm yapacak yer kalmadı. Artık bu fotoğrafların kapladığı yer genişlemesin. 138. şehidimizde kalmasını temenni ediyoruz. İnşallah Halil İbrahim Arılık'ın resminden sonra başka resim asmayız. Ama bu ne ilk ne de son olacak" dedi.


İdam cezalarının yeniden yürürlüğe girmesini istediklerini belirten Mehmet Emin Öztürk, sözlerine şöyle devam etti: "Cezalar artırılmalı, başta Abdullah Öcalan olmak üzere bu suçu işleyenler bir an önce asılmalıdır. Onların asıldığı günü biz milli bayram olarak kabul edebiliriz."


Terörün son bulması için sıkıyönetim ve OHAL uygulamasına da geçilmesi gerektiğini belirten Öztürk, sözlerini şöyle tamamladı: "Türkiye'nin menfaati için ne yapılması gerekiyorsa yetkililerden mutlaka bunu yapmalarını ve kanunları yeniden gözden geçirmelerini istiyoruz. Ne şekilde karar alınacaksa hepsi alınmalıdır."

iha
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 13:18:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?