7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Şehit Ramazan Us toprağa verildi

Bitlis'te şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Ramazan Us'un cenaze töreninde gözyaşları sel gibi aktı. 

Bitlis'in merkeze bağlı Bölükyazı kırsalındaki Keleşevir Tepesi'nde arama tarama faaliyeti sırasında mayına basarak önceki gece şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Ramazan Us (38)'un cenazesi dün akşam Denizli'ye getirilerek Askeri Hastane morguna kaldırıldı. Bugün Cuma namazı öncesi binlerce kişi şehit uzman çavuşun cenaze namazının kılınacağı Yeni Cami'ye akın etti. Cuma namazından saatlerce önce cami dolarken şehit uzman çavuşun naaşı askeri araçla camiye getirildi. Şehit cenazesinin gelmesiyle birlikte gözyaşları akmaya başladı. Şehit uzman çavuşun yakınları, tabuta sarılıp dakikalarca ağladı. Törene Denizli Valisi Hasan Canpolat ile askeri erkan katıldı. 

Kalabalık sebebiyle zaman zaman izdiham yaşandı. Cenaze töreninde şehidin eşi Yurdagül Us, kızları İrem ve Yadigar ile birlikte eşinin tabutuna sarılarak dakikalarca ağladı. Şehit eşinin fotoğrafını öpen, tabutuna sarılan Yurdagül Us, "Mis gibi kokuyor. Seni çok özledim" diyerek gözyaşı döktü. Cenaze töreninde, şehit uzman çavuş Ramazan Us'un Lübnan'da görev yapan kardeşi kıdemli binbaşı Hüseyin Us, ağabeyinin tabutunun karşısına geçerek uzun süre hareketsiz durdu. Büyük üzüntü yaşayan Hüseyin Us, baş sağlığı dileklerini kabul etti. 

Şehit Piyade Uzman Çavuş Ramazan Us, cuma namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Çal İlçesine bağlı Aşağıseyit köyünde defnedilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2007 Cuma 16:15:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mahmut ortaköylü IP: 88.251.206.xxx Tarih : 28.09.2007 19:52:12

çok üzgünüm vatan saolsun şimdi bizler rahatca uyuyoruz çünkü mehmetçik var çünkü şehidimiz var ben rahat uyuyosam ben asker oldugumdada başkalrı rahatca uyuyacak vatan saolsun