5
Mayıs
2024
Pazar
DENİZLİ

Şehit Üsteğmen vasiyetini yeni verdi

Şırnak'ta uzaktan kumandalı bombanın teröristlerce patlatılması sonucu 1 asteğmen ve 1 er ile birlikte şehit düşen Piyade Üsteğmen Ahmet Şevki Evin'in, 1 hafta önce babasına, şehit düşmesi halinde, aynı adı taşıdığı dedesinin yanına defnedilmesini istediği öğrenildi. 

Şehit Denizli'nin Üsteğmen Ahmet Şevki Evin'in doğum yeri olan Acıpayam İlçesi'ne bağlı Yeşilyuva köyünde büyük üzüntü yaşanıyor. Anne ve babası Aydın'da yaşayan, İngilizce öğretmeni olan eşi de Aydın'ın Kuyucak İlçesi'nde görev yapan bir çocuk babası Piyade Üsteğmen Ahmet Şevki Evin'in, babasına, şehit düşmesi halinde, adını taşıdığı ve 40 yıl önce vefat eden dedesi Ahmet Şevki Evin'in yanına defnedilmesini vasiyet ettiği ortaya çıktı. Ailesinin isteği üzerine Yeşilyuva Beldesi'nde yarın düzenlenecek törenle toprağa verilecek olan şehit üsteğmenin mezarı ise belediye ekipleri tarafından bugün hazırlandı. Yeşilyuva Belediye Başkanı Ahmet Bakırtaş, şehit üsteğmenin defnedileceği mezarlığın dolduğunu ve vefat edenlerin yeni mezarlığa defnedildiğini belirterek, "Ancak şehidimiz, bir süre önce babasına, şehit düşmesi halinde dedesinin yanına defnedilmesini istemiş. Biz de şehidimizin son isteğini yerine getirmek için, dedesinin yanında mezarını hazırladık" dedi. 

Üsteğmen Evin'in, beldede yetişen önemli bir şahıs olduğunu ve şehit olmasının kendilerini derinden yaraladığını belirten Başkan Demirtaş, "Ülkeyi bölmeye çalışanlar zafer kazandıklarını zannetmesin. Biz bir ölür, bin doğarız" dedi. 

Şehit üsteğmenin toprağa verileceği Yeşilyuva Belediyesi Eski Mezarlığı'nda bugün hummalı bir çalışma başladı. Mezarlık, işçiler tarafından gün boyu temizlenirken, şehit üsteğmenin dedesi ve anneannesi de taziyeleri kabul etti. Dede Halil Ziftçi, torunun şehit haberini yeni aldıklarını belirterek, "Allah böyle istedi" dedi. Anneanne Ayşe Ziftçi ise torununun şehit olduğu haberi üzerine gözyaşlarına boğuldu. Torununa doyamadığını belirten Ayşe Ziftçi, "Sıra sende değil, bizdeydi. Biz öksüz kalalım diye mi gittin Ahmet'im?" diyerek ağıtlar yaktı. 

Üsteğmen Evin'in naaşı yarın önce Aydın'a, ardından da Yeşilyuva Beldesi'ne getirilecek. Burada kılınacak cenaze namazının ardından dedesinin yanında defnedilecek.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2006 Cumartesi 18:08:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?