3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Şehitlerin hiç mi kıymeti yok?

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şubesi, "Kürt ve demokratik açılım" olarak nitelendirilen çalışmalara tepki gösterdi.

Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şubesi Başkanı M.Emin Öztürk, şehit babaları ile birlikte dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, açılımlarla ilgili görüşlerini aktardı. M.Emin Öztürk, son günlerde Kürt açılımı, demokratik açılım diye nitelendirilen açılımların devlete hayrı olmayacağını söyledi.

"Bugüne kadar verilen şehitlerin hiç mi kıymeti yok?" diyen Öztürk, PKK'nın bölücü ve bebek katili olduğunu söyledi. Terör örgütünün asla Kürt kardeşlerimizi temsil etmediğini anlatan Öztürk, şöyle konuştu: "Ülkemizin tüm vatandaşları omuz omuza savaşıp şehit düştü. Halen terörle mücadelede beraber mücadele ediliyor ve asla Kürt kardeşlerimiz ikinci sınıf vatandaş değil. Biz onlarla kardeşten öteyiz."

Devletin üniter yapısını bozacak her türlü girişime karşı olduklarını ve memleketin bölünmesi olarak görülen bu açılımlardan bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini belirten Öztürk, sözlerine şöyle devam etti: "İdam cezaları bir an önce geri getirilmeli. Kesinlikle af çıkarılmamalı ve suçluyla suçsuz mutlaka ayırt edilmeli."

Şırnak Beytüşşebap'ta oğlu şehit olan baba Mehmet Zeren ise şehit babaları olarak Kürt açılımına karşı olduklarını belirterek, "Biz çocuğumuzu 20 yılda büyüttük ve şehit verdik. Şimdi ise af geliyor" diye yakındı.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2009 Çarşamba 13:34:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?