3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Şehitlikte hüzün vardı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Denizli'de çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Denizli Şehitliği'nde yapılan törene Vali Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Garnizon Komutan Vekili Kıdemli Albay Ali Rıza İzgi, AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Salih Erdoğan ve Mithat Ekici, DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, Türkiye Harp Malulü Gazi, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şube Başkanı Mehmet Emin Öztürk, şehit yakınları, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Vali Yavuz Erkmen şehitlik defterini imzaladı. Gazi Asteğmen Erdal Turgut ve Maliye Binbaşı Ruhi Tanrıkulu birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Fatma Türk ve Yasin Çatak isimli öğrenciler okudukları şiirlerle duygulu anlar yaşattı. Tören, şehitlik ziyareti ile devam etti.

Askeri Şehitliği ziyaret eden Vali Yavuz Erkmen ve protokol üyeleri, burada okunan duaların ardından şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Denizli Valisi Erkmen, şehit yakınlarıyla uzun süre sohbet etti, çocuklarını sevdi. Askeri şehitliğin ardından Polis Şehitliği ziyaret edildi. Vali Erkmen burada da şehitlik defterini imzaladı. Yavuz Erkmen, şehit yakınlarıyla yakından ilgilendi, şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Şehitlik ziyaretlerinde duygulu anlar yaşanırken, bazı şehit yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Şehitlikteki törenin ardından polis evinde şehit yakınlarına yemek verildi. Burada konuşan Vali Yavuz Erkmen, Türk Milleti'nin tarihinin zaferlerle dolu olduğunu, bu zaferlerden birinin de Çanakkale Zaferi olduğunu belirterek, yurdun her köşesinden gelen vatandaşların büyük önder Atatürk önderliğinde dünyaya meydan okuduklarını söyledi. Vali Yavuz Erkmen son olarak 2007 yılında Bitlis'in Tatvan İlçesinde şehit olan Uzman Çavuş Ramazan Us'un ailesini ziyaret etti. Şehit eşi Yurdagül Us ve ailesi tarafından karşılanan Vali Yavuz Erkmen ve eşi Nevhilal Erkmen, şehidin çocukları Yasemin ve İrem ile yakından ilgilendi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 22:16:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?