3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Sektörler masaya yatırılıyor

DENİZLİ'DE İLK SEKTÖR TOPLANTISI YAPILDI

Denizli Valiliği koordinatörlüğünde belirlenen ve sektör konularının ele alındığı ilk toplantı yapıldı.

Denizli Polisevi'nde düzenlenen ve ekonomi, sanayi ve ticaret konularının ele alındığı toplantıya, Vali Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, vali yardımcıları, belediye başkan yardımcıları, kaymakamlar, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, Denizli Ticaret Borsası (DTB) Başkanı İbrahim Tefenlili, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Musa Çelikkol, işadamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan DTO Başkanı Necdet Özer, ekonomik krizin ardından ilgili bakanlıklar ve kurumlarla görüşmeler yaptıklarını ve isteklerinin bazılarının gerçekleştiğini söyleyerek, "Özellikle Denizli ekonomisi 2007 yılının son çeyreğinden bu yana dünyada başlayan küresel krizle birlikte baş etmeye çalışan yapımız var” dedi. Denizli’nin sadece sanayi kenti değil turizm ve tarım konusunda da ilerleyen bir yapıya sahip olduğunu ifade eden Özer, “Krizle birlikte odalar olarak kriz ortamında nelerle baş edilebileceğinin çarelerini aradık. Bir çok konuda başarılı olduk ancak, dünya ile entegre olmamızdan dolayı müşterilerimizden başlayan sıkıntılardan dolayı ihracat, istihdam ve üretimlerde düşüşler söz konusu oldu" şeklinde konuştu. Bu düşüşleri kriz ortamında normal karşıladıklarını belirten Özer, özellikle sanayi alanında ihracatın teşvik edilmesi ve uygun kredi kaynaklarının bir an önce devreye girmesi gerektiğini ifade etti.

KRİZ EN ÇOK DENİZLİ’YE ETKİLEDİ

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ise yaptığı konuşmada belediye olarak çeşitli illerde çalışma toplantıları gerçekleştirdiklerini vurguladı. Zeybekçi, "Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısının üçüncüsünü Denizli'de yapma çalışmamız var. 10'ya yakın bakanla birlikte 2 gün sürecek bir toplantı yapılacak" diye konuştu. KDV ile ilgili rahatsızlığın yerinde ve somut bir tespit olduğunu, bundan memnun olmanın ve savunmanın mümkün olmadığını ifade eden Zeybekci, sözlerine şöyle devam etti:

"Global kriz en çok Denizli'yi etkiledi. Krizden dolayı bir tek firma batmamıştır. Adı geçen firmaların tamamının yaşadıkları noktaları biliyoruz. Uzun yıllardır gelen rahatsızlıklar var. Denizli'nin bundan hiçbir kazancı yok. Neden battığını dezavantaj hanemize yazmamız lazım. Yönetimsel olabilir, finansal olabilir, bankaların orantısız faiz oranları olabilir. Bunları bir kenara bırakırsak Denizli bu krizden dik bir şekilde çıktı."

Şu anda 129 binden 140 bine yaklaşan istihdam sayısına doğru gidildiğini, bu rakamın 150 bine ulaşacağını ifade eden Zeybekci, kentte 3 bin yıldan bu yana tekstil olduğunu ve bundan sonra da olmaya devam edeceğini vurguladı.

ÖNCELİKLİ PROJELER ELE ALINACAK

Denizli Valisi Yavuz Erkmen de, toplantıdan çıkan sonuçların ve önerilerin ilgili bakanlıklara ve kurumlara gereğinin yapılması için sunulacağını söyledi. Amaçlarının acil olarak çözümü gerektiren sorunların tespitini yapmak olduğunu belirten Vali Erkmen, "2009 yılında Kalkınma Ajansı'nın Denizli'de kurulmuş olması yeni bir kalkınma sürecinde elimizde bir araç olacak. Geçtiğimiz yılı kuruluş çabaları ile geçirdik. 2 ay içinde alt birimlerini de tamamlayarak Mart ayından itibaren somut ve öncelikli projeleri görüşüp yönetim olarak değerlendirilecek. Kalkınma Ajansı'nın katkısını göreceğiz. KOSGEB'in bugüne kadar iimalata destek verirken, kapsamını genişletip hizmet sektörünün de içine alınması esnafımız için iyi oldu" dedi. Turizm alanında 2010 yılının çok hareketli bir yıl olacağını tahmin ettiklerini ve Karahayıt bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmasının devam ettiğini kaydeden Erkmen, "Oradaki suyun merkezi sistem içerisine alınması olayı tamamlandı. Suyun kontrollü ve denetim içinde kullanılması söz konusu olacak" dedi.

DENİZLİ'DE İLK SEKTÖR TOPLANTISI YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2010 Perşembe 11:13:00
Güncelleme :7 Ocak 2010 Perşembe 15:56:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?