6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

Sel Çameli'nde can aldı

Denizli’de de şiddetli yağmur hayatı olumsuz yönde etkilerken, Çameli İlçesi’ne bağlı Karabayır Köyü’nde oluşan sel sularına kapılan 60 yaşındaki Sıdıka Gümüş yaşamını yitirdi.

Sağanak yağmur Ege ve Akdeniz’deki birçok ilde olduğu gibi Denizli’de yaşamı felç etti. Yağış, özellikle Çameli, Kale ve Tavas ilçelerinde etkili oldu. Çameli İlçesi’ne bağlı Karabayır Köyü’nde dere yatağı aşırı yağış sonucu taştı. Ahırını sel sularının doldurduğu gören Sıdıka Gümüş, 4 ineğini kurtarmak için ahıra girdi. Bu sırada sel suları ahırı doldurdu. 4 çocuk annesi Gümüş, sel sularına kapılıp can verirken, 4 ineği de telef oldu. Köyde bazı evler de sel sularından etkilenerek hasar gördü.

Tavas İlçesi’nin Ebecik Köyü’nde de çoban Bayram Albaş’a ait 20 küçükbaş hayvan dere yatağından taşan sel sularına kapılarak telef oldu.

Kale İlçesi’ne bağlı Köprübaşı Köyü’nde ise bir süt toplama merkezi ile akaryakıt istasyonunda sel nedeniyle hasar oluştu. Demirciler Köyü’nde ise bir hidroelektrik santralinde hasar meydana geldi.

 

...
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2011 Pazartesi 14:06:12
Güncelleme :11 Ekim 2011 Salı 17:24:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?